Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > XI SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'AMPA DEL CEIP SANT ROC
XI SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'AMPA DEL CEIP SANT ROC
08/01/2019
XI SESSIÓ DEL SOMIEM SILLA AMB L'AMPA DEL CEIP SANT ROC
La Regidoria de Participació facilita que el veïnat delibere per fer propostes de millora per al poble
Arxius Associats
IMG_20181220_161817

El passat 21 de desembre va tindre lloc l’11a sessió del programa SOMIEM Silla per a la qual l’AMPA del CEIP Sant Roc va obrir les seues portes. El programa SOMIEM Silla està impulsat per la Regidoria de Participació on, mitjançant sessions dinàmiques i obertes a tothom als espais de les associacions del poble, la ciutadania pot participar i influir en les polítiques públiques.

En cada sessió, una associació diferent obri els seus espais al veïnat per deliberar i recollir informació i propostes al voltant del nostre municipi per tal d'exposar les prioritats del veïnat. D'aquesta forma es pretén construir un coneixement col·lectiu que fonamente les decisions polítiques, decisions que han d'estar basades en les prioritats de la societat civil de Silla i connectades en pro del bé comú.

A la sessió, molt proactiva, va haver-hi un clima molt amè en el qual els temes relacionats amb l’educació van ser els protagonistes i van  destacar-se qüestions com les ajudes a l'educació infantil amb l'obertura de l'escoleta. Així mateix, es destacaren els tallers desenvolupats per al foment de l'ocupació, la major transparència i l’accés a la informació pública, així com la major participació ciutadana amb iniciatives innovadores com IMPULSA SILLA i «La Xarxa d’Intercanvi Comunitari El Gallet».

A la sessió també es rebutjaren qüestions com la falta de consciència cívica de la ciutadania en el manteniment del poble o amb les deposicions que no s'arrepleguen dels animals de companyia, així com els excessos de velocitat amb vehicles rodats al municipi. A més, es va proposar habilitar més pistes esportives de lliure accés i es van fer propostes per a més seguretat al municipi com posar tanques als parcs i conscienciar pel respecte de les normes de circulació viària (especialment a la zona de la Bega).

La propera sessió del programa SOMIEM Silla tindrà lloc el pròxim dilluns 17 de gener amb l'AMPA de l’IES Sanchis Guarner, al mateix centre.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167