Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > «Estima la llengua», una nova campanya per fomentar l'ús del valencià a Silla
«Estima la llengua», una nova campanya per fomentar l'ús del valencià a Silla
27/12/2018
«Estima la llengua», una nova campanya per fomentar l'ús del valencià a Silla
Enguany la Regidoria de Normalització Lingüística felicita amb la felicitació nadalenca, una carta als Reis d'Orient en valencià i una llibreta amb el lema «Estima la llengua».
Estima-la-llengua_Portada

La Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Silla ha volgut enguany felicitar aquestes festes al personal de l’Ajuntament i al professorat dels col·legis i instituts repartint una felicitació nadalenca, una carta als Reis d’Orient en valencià i una llibreta amb el lema «Estima la llengua».

Aquesta llibreta, a més de ser útil per a anotar qualsevol cosa en qualsevol moment, conté un calendari del 2019 i 10 consells per a redactar millor en valencià:

1.       Pensa abans d’escriure què vols dir i a qui.

2.       Redacta amb un llenguatge planer, clar i entenedor.

3.       Segueix l’ordre natural de la frase: S+V+complements.

4.       Redacta amb frases breus i puntua correctament.

5.       Estructura les idees per ordre d’importància o cronològicament.

6.       Evita els paràgrafs massa curts o massa llargs.

7.       Utilitza els connectors per a ordenar les frases i els paràgrafs.

8.       Empra un llenguatge no sexista.

9.       Consulta els diccionaris.

10.   Revisa el text: ortografia, sintaxi, estil...

 

Segons la regidora de Normalització Lingüística, Raquel Sánchez, «amb aquesta campanya, no sols pretenem que el personal de l’Ajuntament i el professorat dels col·legis i instituts escriguen en valencià, sinó que ho facen de la millor manera possible oferint-los uns consells que poden contribuir a millorar la qualitat dels seus escrits.»

Aquesta campanya de dinamització per l’estima cap a la nostra llengua ha estat coordinada per l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Silla (AVIVA Silla) i hi han participat els ajuntaments d’Alcoi, l’Alcúdia, Algemesí, Dénia, Elx, Gandia, Montserrat, Museros, la Pobla de Vallbona, Santa Pola, Silla, Xixona i la Diputació de València. En total es repartiran quasi 9.000 llibretes d’«Estima la llengua».

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167