Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Gran Gala IMPULSA Silla al Carmen Valero
Gran Gala IMPULSA Silla al Carmen Valero
14/12/2018
Gran Gala IMPULSA Silla al Carmen Valero
A la gala es van presentar els projectes «Veus Migrants», «Silla ciutat de refugi» i «Llorer i Fusta. La dansa dels porrots de Silla».
Gala_Impulsa_Silla
Gala_Impulsa_Silla
Gala_Impulsa_Silla
Gala_Impulsa_Silla
Gala_Impulsa_Silla
Gala_Impulsa_Silla
Gala_Impulsa_Silla
Gala_Impulsa_Silla
Gala_Impulsa_Silla
Gala_Impulsa_Silla

El passat divendres 14 de desembre, al Centre Cultural Carmen Valero, va tindre lloc la Gala IMPULSA Silla on es van presentar els projectes que s'han desenvolupat en aquesta primera edició i on els i les participants i persones impulsores de cada projecte ens van presentar les seues experiències i els resultats.

Els tres projectes, culturals i socials, van ser elegits mitjançant l'Enquesta Popular d’enguany i han estat finançats per la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Silla. Els tres han tingut una gran acceptació.

La gala va comptar amb el programa en directe del cicle de ràdio «Veus Migrants» dirigit per Maddalena Bianchini juntament amb Tina Khanamirian i Khadija Katthabi, participants del projecte, que conduïren l’acte amb molta aptitud i energia. Cal destacar que aquest projecte s’ha desenvolupat en col·laboració amb Telehorta i que es va entrevistar a les participants i a Erica Gimeno, professora de castellà de l’Escola de Persones Adultes de Silla que ha donat suport al projecte.

A més a més, es va emetre del documental «Silla, lloc de refugi» impulsat per Viktor Navarro en col·laboració amb el col·lectiu NOMADAS, que va mostrar relats del veïnat de Silla i les seues experiències com a persones migrants. Per a presentar el documental, es va entrevistar Bouchra El Aouji i Rachid El Messki, veí de Silla, així com a Andrea Corrales, realitzadora del documental.

Per últim es va fruir del documental «Llorer i fusta. La dansa dels porrots de Silla» un documental impulsat per Iván Serrador en representació de la Falla Port i que s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’Escola Municipal de Porrots de Silla i la Casa de la Dona. Aquest va despertar un fum de sentiments per part de les persones assistents i es va poder escoltar Abelard Hernàndez, president de l’Escola Municipal de Porrots i Josep Maria Aguado, director del documental.

 Salva Mestre, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Silla, ha destacat que  «L'objectiu de l'IMPULSA Silla és promoure l'animació social i cultural a Silla, alhora que es potencia la cohesió comunitària. Els projectes d’aquesta primera edició de l'IMPULSA Silla han complit perfectament amb l'objectiu reflectint la societat diversa i plural que som i també la part del nostre patrimoni cultural immaterial més preuat, com és la dansa dels porrots».

Per tancar la gala, les persones i les entitats impulsores dels projectes reberen un reconeixement per part del regidor de Participació Ciutadana, Salva Mestre, i de l’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá.

A més a més, durant tota la gala es va comptar en un espai per a xiquets i xiquetes dinamitzat amb activitats infantils el qual que va tindre molt bona acollida.

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167