Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El Gallet ja compta amb mes de 200 membres registrats
El Gallet ja compta amb mes de 200 membres registrats
30/11/2018
El Gallet ja compta amb mes de 200 membres registrats
La xarxa d'intercanvi ja compta amb més de 71 ofertes en tan sols 5 dies de funcionament
Hui ha començat a funcionar la xarxa d'intercanvi comunitari amb moneda social El Gallet de Silla. Per a formar part de la comunitat d'intercanvi i cooperació veïnal cal registrar-se en la web elgallet.es. Aquesta web presenta un disseny intuïtiu i senzill d'utilitzar propi d'una xarxa social.


En registrar-se, la persona usuària compta amb un perfil personal on es reflecteixen les seues ofertes i demandes d'intercanvi que cadascú pot proposar a la resta de membres de la xarxa. Cada perfil d'usuari i d'usuària disposa d'un saldo inicial de 300 gallets per començar a intercanviar i es pot acumular fins a un màxim de 600 gallets.

El gallet és la moneda social que permet realitzar els intercanvis i té una equivalència virtual amb l'euro, de manera que un gallet equival a un euro encara que els gallets no es poden convertir en euros i sols poden ser utilitzats dins de la mateixa xarxa per a fer intercanvis amb la resta de veïns i veïnes. En la xarxa, es poden proposar ofertes i demandes de manera que totes les persones usuàries poden adquirir aquelles ofertes en què estiguen interessades, d'entre totes les ofertes realitzades pel conjunt d'usuaris i usuàries d'El Gallet.

Segons el regidor de transparència, comunitat i participació, Salva Mestre, "amb el gallet el veïnat de Silla podrem satisfer mútuament necessitats de forma intensa i propera, cohesionant-nos més com a comunitat i recuperant l'esperit de cooperació veïnal que tradicionalment ha caracteritzat la convivència al nostre poble". I és que el saldo inicial de 300 gallets assignats a cada persona que es registre en www.elgallet.es no és altra cosa que un crèdit comunitari al qual tothom té accés i que no hi ha obligació de tornar, a diferència dels crèdits bancaris amb euros.

Per promocionar el llançament de la xarxa d'El Gallet, se sortejaran 60 targetes regal de 50 euros per a consumir-se als comerços del poble, al marge de la xarxa d'El Gallet, donant suport d'aquesta manera al comerç local de cara a les compres nadalenques.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167