Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > La nova moneda social El Gallet de Silla es llançarà el 26 de novembre
La nova moneda social El Gallet de Silla es llançarà el 26 de novembre
16/11/2018
La nova moneda social El Gallet de Silla es llançarà el 26 de novembre
Silla, Massanassa, Beniparrell, Moixent, Torrent i València s'alien amb esta iniciativa que pretén cohesionar la comunitat i millorar la convivència. La Diputació de València recolza aquest projecte amb vocació d'estendre's per tot el País Valencià
c7144bbf-b005-44cc-9e46-528392906f4d
f9c5072f-59db-4cad-834b-0084bfcb13cf

El gallet és una moneda social que permet la realització d'intercanvis de tota mena entre les persones usuàries de la plataforma web elgallet.es. El seu objectiu és impulsar des de les institucions les experiències de banc de temps o monedes socials ja encetades per organitzacions de la societat civil.


El Gallet de Silla, recolzat per la Diputació de València i el grup promotor de municipis que s'ha conformat per a aquesta finalitat, aposten per què el suport de l'administració donarà més abast i repercussió a aquest tipus de xarxa d'intercanvi comunitari amb moneda social, amb els beneficis socials que això implica: ajudar a cohesionar la comunitat recuperant el valor de la convivència veïnal, on les persones s'ajuden les unes a les altres en cada moment segons les necessitats de cadascun.


El Gallet s'ha presentat en roda de premsa este dimecres en l'Ajuntament de Silla amb la presència del regidor de Transparència, Comunitat i Participació de l'Ajuntament de Silla, Salvador Mestre; el diputat provincial de Govern Obert, Berto Jaramillo; els alcaldes de Beniparrell (Salvador Massaroca) i de Massanassa (Francisco Comes), el catedràtic d'Economia del Bé Comú de la Universitat de València, Joan Ramon Sanchis, la directora de Caixa Popular de Silla, María Jesús Bonifacio, i el co-fundador de l'Institut de la Moneda Social, Miguel Yasuyuki.


El Gallet, a més de propiciar la cohesió comunitària, també ajudarà els col·lectius més desfavorits a satisfer algunes de les seues necessitats en funcionar d'una manera molt simple per afavorir l'intercanvi de faenes o coses. Simplement registrant-se a elgallet.es, la persona usuària que realitze almenys una oferta rebrà 300 gallets per poder començar a realitzar intercanvis. El límit de gallets acumulables és de 600. La idea no és la d'acumular sinó la del fet que circule la moneda facilitant la quantitat més gran possible d'intercanvis. El Gallet és una moneda social no subsidiada, la qual cosa significa que no es pot convertir en euros.


Totes les institucions implicades seguiran de ben prop la implementació d'El Gallet a Silla, ja que serà el projecte pilot amb vocació d'estendre's a tota la província. I és que, per al regidor Salva Mestre, "l'objectiu és que l'economia solidària s'integre en les nostres vides, de forma natural i quotidiana". Segons Berto Jaramillo, diputat provincial de Participació, "les institucions han d'assajar fórmules de cooperació al marge de les del mercat que puguen afavorir a les persones i assentar les bases d'un nou model productiu respectuós amb el medi ambiente i sostenible. Ens agradaria que esta iniciativa agafara força i fora una realitat a tot el País Valencià".

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167