Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > A Silla un 95% de l'alumnat de Primària reutilitzen els llibres de text
A Silla un 95% de l'alumnat de Primària reutilitzen els llibres de text
19/09/2018
A Silla un 95% de l'alumnat de Primària reutilitzen els llibres de text
El programa XarxaLlibres contribueix a la gratuïtat de l'ensenyament, suposa un gran estalvi per a les famílies i promou valors de respecte cap als llibres de text com a bé compartit
mg_1670
mg_1700

Després de tres cursos d’implantació del programa XarxaLlibres als centres educatius del municipi, la valoració de la reutilització de llibres de text és mesura amb l’alumnat que l’utilitza. Un total de 1.155 d’alumnes de Primària i un 564 en Secundària reutilitzen els manuals dels banc de llibres consolidat al seu centre. Açò ha estat possible per la col·laboració de tota la comunitat educativa (alumnat, docents, equips directius i famílies) i per la figura establerta  de professorat i mestres coordinadors de la XarxaLlibres  en cada centre.

 Xifres per centre

Per centres, als nostres instituts, un total de 492 alumnes reutilitzen els seus llibres, 260 alumnes a l’IES Enric Valor i 232 al Sanchis Guarner.

Pel que fa als CEIP, El Patí encapçala la llista dels centres que més reutilitzen els llibres amb 262 alumnes, seguit de Reis Catòlics amb 258 alumnes, Desemparats amb 142, Sant Roc amb 118 i Lluís Vives amb 116.

Per altra banda, al CC Sagrada Família, on es cursa primària i part de l’ESO, són 259 alumnes de primària i 72 alumnes de l’ESO els que s’han adherit al programa.

Des de la Regidoria d’Educació, l’àrea responsable d’impulsar el programa Xarxa Llibres en el seu naixement, s’ha destacat «el treball i el suport de la comunitat educativa de Silla al programa XarxaLlibres que fan possible la continuïtat dels bancs de llibres curs rere curs.»

A més, en paraules de Raquel Sánchez, regidora d’Educació, «el programa XarxaLlibres ha suposat un estalvi considerable per a les economies familiars que hi participen i ha fomentat els valors de la reutilització de llibres com a bé compartit. A més, reutilitzen llibres de text.»

Com va nàixer XarxaLlibres?

Cal assenyalar que el programa XarxaLlibres es va implantar el curs 2016-2017 impulsat a tres bandes per la Conselleria d’Educació, la Diputació de València i l’Ajuntament de Silla com  a projecte exemplar de cooperació entre administracions. La dotació econòmica inicial per a Silla va ser de 232.245 euros. Curs rere curs, els centres educatius han gestionat, a través del programa de Conselleria, els bancs de llibres i la població escolar usuària, seguint les indicacions de Conselleria d’Educació.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167