Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > 2440 alumnes d'Infantil, Primària i ESO tornen a les aules en Silla
2440 alumnes d'Infantil, Primària i ESO tornen a les aules en Silla
10/09/2018
2440 alumnes d'Infantil, Primària i ESO tornen a les aules en Silla
Continua l'aposta per l'educació pública amb més docents, menys alumnes per aula, i el manteniment d'infraestructures
sant-roc-1

El curs 2018-2019 ha començat hui, 10 de setembre, amb normalitat per als alumnes matriculats en Infantil, Primària, ESO i Batxiller. És important destacar la mitjana de la ràtio - alumnes per aula- que es troba per davall de la màxima exigida. En Infantil i Primària, la mitjana es situa en 20 alumnes/aula i 22 escolars/aula, respectivament, (25 escolars fixa la norma per a Infantil i Primària) mentre que en l'ESO també ens trobem per davall de la ràtio (la norma marca 32 com a màxim). Estes dates estan extretes de l'Informe de la Comissió Municipal d'Escolarització que detallen el cens d'alumnes de tots els centres educatius del municipi, tant públics com concertat.

Així al CEIP Reis Catòlics, CEIP El Patí, CEIP Verge dels Desemparats, CEIP Sant Roc, CEIP Lluís Vives, CC Sagrada Família, IES Enric Valor i IES Sanchis Guarner han obert portes per a un total de 2440 d'alumnes d'Infantil, primària i l'ESO. Per nivells, en Educació Infantil han tornat a les aules 546 menudes i menuts, mentre que a Educació Primària ha sigut 1.202 escolars i en l'ESO han començat el curs 692 alumnes.

Per a la Regidora d'Educació Raquel Sánchez el curs ha començat seguint la línia d'apostar per l'ensenyament públic i de qualitat amb més professorat, i menys alumnes per aula. Estes mesures traduïdes en inversió en l'educació milloren l'atenció educativa de l'alumnat".

Aula d'Educació Compartida

A més dels Plans de Millora elaborats pels centres educatius, aquest curs també destaca per la nova Aula d'Educació Compartida de l'IES Enric Valor; un programa educatiu per evitar l'abandonament escolar en l'ESO en què l'Ajuntament participa amb la contractació del monitor de taller i en la coordinació del projecte, a través d'un conveni amb la Conselleria d'Educació. "Es tracta d'oferir una educació motivadora per a totes i tots per evitar l'absentisme o l'abandonament", ha explicat la Regidora d'Educació.

Inversió i manteniment de les infraestructures educatives

Durant l'estiu s'han realitzat les habituals tasques de manteniment i neteja a fons dels centres educatius de Silla. Concretament, al col·legi Reis Catòlics, s'ha instal·lat un armari nou en la biblioteca, i dos bancs en l'exterior. També s'ha pintat el lucernari, els passadissos, la biblioteca i el gimnàs, on s'han reparat les plaques de pladur.

En el col·legi Sant Roc, s'ha pintat l'aulari infantil, així com les reixes, i s'ha realitzat una xicoteta actuació a l'arener.

Respecte a la inversió realitzada, és impossible de quantificar, ja que l'Ajuntament ha aportat la mà d'obra, i els centres educatius han col·laborat amb el subministrament del material.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167