Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > SOMIEM SILLA: QUARTA SESSIÓ AMB EL COL•LECTIU D'AMICS DELS ANIMALS
 SOMIEM SILLA: QUARTA SESSIÓ AMB EL COL•LECTIU D'AMICS DELS ANIMALS
27/07/2018
SOMIEM SILLA: QUARTA SESSIÓ AMB EL COL•LECTIU D'AMICS DELS ANIMALS
Les associacions faciliten que el veïnat delibere per fer propostes de millora per al poble
Arxius Associats
Somiem_Animals
Somiem_Animals
Dimarts passat va tindre lloc la quarta sessió del programa SOMIEM Silla amb el qual es pretén fomentar la reflexió critica i aconseguir la participació activa de la societat civil de Silla en el disseny de les polítiques locals. El programa SOMIEM Silla està impulsat per la Regidoria de Participació on, mitjançant sessions dinàmiques i obertes a tothom als espais de les associacions del poble, la ciutadania pot participar i influir en les polítiques públiques.


En cada sessió una associació diferent obri els seus espais al veïnat per deliberar i recollir informació i propostes al voltant del nostre municipi per tal d'exposar les prioritats del veïnat. D'aquesta forma es pretén construir un coneixement col•lectiu que fonamente les decisions polítiques, decisions que han d'estar basades en les prioritats de la societat civil de Silla i connectades en pro del bé comú.


En aquesta, que ha sigut la quarta sessió, les persones assistents centraren des de l'inici les seues deliberacions i propostes en l'àmbit del benestar animal i la participació va ser molt activa. Es posaren en valor qüestions com que l'Ajuntament ha aconseguit negociar serveis veterinaris sense ànim de lucre per a animals abandonats, així com que s'ha aprovat el protocol d'actuació a seguir davant d'un animal abandonat, ferit o malalt a Silla, que s'alimenta a les colònies de gats i que s'estan construint espais per als gossos com els pipicans i el futur parc de gossos.


D'altra banda es realitzaren propostes com la necessitat d'establir una protectora d'animals al poble amb conveni amb l'Ajuntament, o també la revisió de l'aplicació del protocol d'actuació i la coordinació i seguiment de les denúncies relacionades, per exemple, a l'hora de fer la primera atenció als animals trobats i en l'espera del temps necessari per difondre-ho. Altra proposta va estar la possibilitat d'establir un consell de coordinació amb l'Ajuntament que compte amb representació de diferents col•lectius animalistes del poble per una major eficàcia i informació en les actuacions.


A la mateixa a més dels membres del col•lectiu, van assistir-hi un bon grapat de veïns i veïnes conscienciades amb el benestar dels animals i, com sempre després de cada sessió, la informació treballada es fa pública i es trasllada el diagnòstic a l'equip de govern.


El programa SOMIEM Silla continuarà per propiciar la participació activa a setembre amb sessions que es celebraran amb més associacions i a les que el veïnat podrà assistir per deliberar i fer propostes per al municipi.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167