Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla rep una subvenció de 15.059 € per promoure l'ús del valencià
Silla rep una subvenció de 15.059 € per promoure l'ús del valencià
20/07/2018
Silla rep una subvenció de 15.059 € per promoure l'ús del valencià
La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha concedit a l'Ajuntament de Silla una subvenció de 15.059 € per fomentar l'ús del valencià.
aviva-silla-15x15-300

L’Ajuntament de Silla, a través de l’Agència de Promoció del Valencià AVIVA, ha rebut una subvenció per promoure l’ús de valencià a Silla en activitats culturals, cursos de valencià, retolacions municipals, activitats i campanyes de sensibilització per la llengua.

 

Aquesta subvenció es destinarà a promoure l’ús normal de la llengua en els comerços a través de la campanya de «Rebaixes i Descomptes»; en la retolació de tres edificis del poble: el Conservatori, l’Espai Jove i el Centre Cultural Carmen Valero; a l’acolliment en la nostra cultura de persones nouvingudes a través del berenar intercultural que es realitza en el Centre de Formació de Persones Adultes; i a dur a terme activitats culturals com «L’Hora del Conte», «Paraules al Vent», «Festival Música a la Torre», «La Setmana de les Lletres Valencianes», el teatre en valencià i un concert de rock en valencià.

 

A més, enguany, l’Agència de Promoció del Valencià ha elaborat la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració local; ha impartit uns cursos dels nivells C1 i C2 de la JQCV per al personal de l’Ajuntament perquè puguen redactar millor i en un llenguatge inclusiu; continuarà donant suport en la correcció dels llibrets de falla; editarà uns calendaris sobre el «Valencià per la igualtat» i elaborarà un Manual d’estil per promoure un llenguatge clar, senzill i correcte en l’Ajuntament de Silla.

 

Segons la regidora de Normalització Lingüística, Raquel Sánchez, «amb aquesta subvenció intentarem arribar a tots els àmbits del poble de Silla, a les associacions, als comerços, a les escoles, als instituts, a les festes, a la ciutadania, a l’acolliment de les persones nouvingudes i al llenguatge administratiu de l’ajuntament... perquè la llengua és de totes i tots. Estimem-la!».

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167