Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Silla patrocina el documental "113" sobre les víctimes del franquisme
L'Ajuntament de Silla patrocina el documental "113" sobre les víctimes del franquisme
18/07/2018
L'Ajuntament de Silla patrocina el documental "113" sobre les víctimes del franquisme
El documental es projectarà pròximament a l'espai cultural Carmen Valero.
IMG_7760
IMG_7761
IMG_7762
IMG_7766
Un dels eixos d'actuació de regidoria de Cultura i Memòria Històrica és la recuperació de la memòria històrica i democràtica retrobant testimonis que ens facen recuperar una part silenciada de la nostra història. En aquest context la regidoria col·labora amb el patrocini del documental sobre les víctimes del franquisme, les restes dels quals estaven a la fosa 113 del cementeri de Paterna.

Entre les 50 víctimes hi havia dos veïns de Silla, els familiars dels quals van ser localitzats per la regidoria de Cultura i Memòria Històrica a requeriment dels encarregats d'exhumar la fosa. Aquestes famílies pioneres en retrobar als seus familiars es van constituir en associació i han impulsat aquest documental amb el qual es pretén narrar les seues vivències durant mesos d'excavacions, una història de persones que durant molt de temps han lluitat per tancar les seues ferides i que soles demanen justícia, reparació i veritat.

El documental es projectarà pròximament a l'espai cultural 
Carmen Valero.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167