Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El nou Espai Jove: un èxit més de la participació ciutadana
El nou Espai Jove: un èxit més de la participació ciutadana
03/07/2018
El nou Espai Jove: un èxit més de la participació ciutadana
El nou espai per a la joventut va ser decidit en la I Enquesta Popular i, posteriorment, dissenyat amb un procés participatiu específic
espai-jove
prova-def3

La inauguració del nou Espai Jove tindrà lloc el 6 de juliol, a les 20h obertura de portes, i a les 22:30h, discomòbil i festa de la bromera

En la primera Enquesta Popular de la història de Silla (2016) es va consultar el veïnat per a determinar sobre l’ús del centre cívic inacabat del Parc de l’Alteró. D'entre les propostes prèviament recollides, l'ús més desitjat va ser el de Centre Juvenil i Infantil on es pogueren desenvolupar activitats lúdiques, d'oci o culturals, entre d'altres.

Posteriorment, es va convocar tot el veïnat de Silla a participar en el procés de disseny de l’Espai Jove del Parc de l’Alteró, el qual va tindre lloc al mateix edifici. Al llarg de la vesprada, hi hagué animacions al Parc de l’Alteró per tal de comptar amb les aportacions del més menuts a l’Espai que està destinat per a d’ells. Aquesta animació va estar a càrrec de l’equip tècnic i monitors de la Nau Jove. La jornada va ser tot un èxit i es varen arreplegar més de 400 propostes, les quals es transcriviren a llibretes, enganxines i dibuixos de manera organitzada i agrupant sectors de la població. A més a més, es varen realitzar grups de treball amb els joves del grup CONNECTA JOVE, xiquets, xiquetes, adolescents, famílies i veïnat que es trobava al parc i amb els col·lectius i associacions del barri.

En paraules de Salva Mestre, regidor de Transparència, Comunitat i Participació, «pel ferm compromís amb la participació ciutadana, els 180.000€ que provenien del pla PPOS de 2017 (Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació de València) es destinaren a acabar aquest edifici i, d’aquesta manera, dur a terme la voluntat popular. El veïnat de Silla vol que s’acaben les obres que estan a mitges i així va quedar clar també en la primera acció de «Somia Silla» de la Fira de Sant Sebastià del 2016, en la qual un percentatge important de veïns i veïnes va declarar aquesta qüestió com a la seua màxima prioritat per al poble. Ara bé, la idea era que la participació ciutadana continuara també tenint-se en compte per a aportar criteri ciutadà al disseny del projecte d’adequació definitiva de l’edifici inacabat.»

Per aquest motiu, també es va convocar a la reunió totes aquelles associacions que tenen o han tingut algun vincle amb el Casal Jove per tal de comptar amb les seues aportacions. I es va fer prèviament, una reunió amb el grup de joves “Connecta Jove” en qualitat de grup jove consultiu que després va col·laborar també en les animacions amb els més menuts.

Es va comptar amb la presència de l’arquitecte municipal i del regidor de Participació Ciutadana Salvador Mestre. Amb l’ajuda d’un projector, es varen explicar tots els aspectes rellevants del projecte (terminis d'execució, pressupost, exigències tècniques mínimes, possibilitats diverses de disseny, etc.). Es va aprofitar per explicar en què consistia el procés participatiu que s’estava duent a terme i es va anunciar que cada dos mesos els  veïns i veïnes que ho desitjaren podrien visitar l'obra.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167