Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > SOMIEM SILLA: SEGONA SESSIÓ amb l'associació contra el càncer de Silla
SOMIEM SILLA: SEGONA SESSIÓ amb l'associació contra el càncer de Silla
26/06/2018
SOMIEM SILLA: SEGONA SESSIÓ amb l'associació contra el càncer de Silla
La Regidoria de Participació facilita que el veïnat delibere per fer propostes de millora per al poble
Arxius Associats
Somiem_AECC
Somiem_AECC
Somiem_AECC
Ahir va tindre lloc a la seu de l'Associació Espanyola contra el Càncer de Silla, la segona sessió del programa SOMIEM Silla amb el qual es pretén fomentar la reflexió critica i aconseguir la participació activa de la societat civil de Silla en el disseny de les polítiques locals. El programa SOMIEM Silla està impulsat per la Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació on, mitjançant sessions dinàmiques i obertes a tothom als espais de les associacions del poble, la ciutadania pot participar i influir en les polítiques públiques.


En cada sessió una associació diferent obri els seus espais al veïnat per deliberar i recollir informació i propostes al voltant del nostre municipi per tal d'exposar les prioritats del veïnat. D'aquesta forma es pretén construir un coneixement col·lectiu que fonamente les decisions polítiques, decisions que han d'estar basades en les prioritats de la societat civil de Silla i connectades en pro del bé comú.


En aquesta segona sessió, on hi va haver una actitud molt propositiva i fou molt amena, sorgiren propostes com promoure campanyes de prevenció solar contra el càncer a treballadors i treballadores que desenvolupen les seues feines al carrer i estan exposades al sol contínuament (com personal de brigades de l'Ajuntament, personal obrer, etc.). Una altra proposta va estar desenvolupar a Silla el moviment "ciudades cardioprotegidas" disposant aparells desfibril·ladors pel municipi i oferint formacions de primers auxilis als espais escolars, esportius, farmàcies, etc. A la sessió també es va celebrar la solidaritat del poble de Silla, així com la predisposició que hi ha a col·laborar entre les diferents entitats del municipi i de l'Ajuntament per desenvolupar l'acció associativa de forma transversal. Pots consultar totes les propostes fent click ací


El dilluns que ve a les 20h se celebrarà altra sessió amb la Junta Local Fallera, aquesta serà a la Cambra Agrària de Silla i, com a totes les sessions, podrà assistir-hi el veïnat que ho desitge.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167