Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El director general de l'Aigua Manuel Aldeguer Sánchez visita la fase IV de les obres de les pluvials.
El director general de l'Aigua  Manuel Aldeguer Sánchez visita la fase IV de les obres de les pluvials.
05/06/2018
El director general de l'Aigua Manuel Aldeguer Sánchez visita la fase IV de les obres de les pluvials.
L'alcalde de Silla Vicente Zaragozá ha agraït a Manuel Aldeguer el compromís de la generalitat amb el poble de Silla, per dur a terme les obres de les pluvials.
FaseIV_pluvials
FaseIV_pluvials
FaseIV_pluvials
FaseIV_pluvials
FaseIV_pluvials
FaseIV_pluvials
FaseIV_pluvials

Aquest matí, el director general de l’aigua, junt a l’alcalde de Silla Vicente Zaragozá i els tècnics municipals han visitat la fase IV de les obres de les pluvials.

Aquest projecte, sota el nom d’«Ampliació del col·lector de pluvials, modulació i lliurament de cabals i recuperació mediambiental del sistema de drenatge de la Bega», te un cost de 6.749.994,78€, sobre una superfície de 46.610 m2 i esta sufragat íntegrament per la Generalitat Valenciana

L'objectiu del projecte és trasbalsar, a través d’un filtre verd, els corrents propis generats per les pluges a l'interior del nucli urbà des del perímetre exterior de la CN-332 (aquesta xarxa de drenatge i sanejament ha estat recentment renovada en les fases I i II per la Conselleria) fins al seu lliurament final en la marjal i l'Albufera, seguint les traces dels actuals drenatges que ofereixen els col·lectors de Sant Roc i l’assarb de la Rambleta a través de dos nous assarbs a cel obert.

Durant la visita, l’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, ha volgut agrair a Manuel Aldeguer l’esforç i les inversions realitzades per la Generalitat Valenciana durant aquestos últims anys, per evitar que el municipi s’innunde quan apareixen episodis de fortes pluges, a més, ha recordat que encara que aquest cap de setmana a conseqüència de la gota freda, s’han recollit fins a 90l per m2, no s’han tingut que lamentar danys materials ni personals.

A més,  durant la visita, l’alcalde ha anunciat la creació d’un espai verd pensat per al descans dels vianants, amb bancs  i amb una plantació d’arbres autòctons.

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167