Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El Centre Cultural Carmen Valero acull la I Jornada d'Igualtat Vells Contes, Noves Mirades
El Centre Cultural Carmen Valero acull la I Jornada d'Igualtat Vells Contes, Noves Mirades
31/05/2018
El Centre Cultural Carmen Valero acull la I Jornada d'Igualtat Vells Contes, Noves Mirades
L'alumnat de l'institut Enric Valor ha presentat a l'alumnat de primària dels col·legis participants noves versions de vells contes des d'una perspectiva coeducativa.
jornada_igualtat
jornada_igualtat
jornada_igualtat
jornada_igualtat
jornada_igualtat
jornada_igualtat
jornada_igualtat

Aquest matí, al Centre Cultural Carmen Valero, ha tingut lloc la I Jornada d’Igualtat Vells Contes, Noves Mirades, en què l’alumnat de l’institut Enric Valor ha presentat a l’alumnat de primària dels col·legis participants noves versions de vells contes des d’una perspectiva coeducativa.

L’activitat ha consistit a revisar i reescriure contes com els de La Ventafocs, La Blancaneus o La Sireneta eliminant la feblesa, la situació de dependència, la humiliació, la submissió o altres rols o estereotips negatius o que les situen com a éssers inferiors i mostrant al públic unes protagonistes lliures i empoderades, independents i en igualtat de tracte amb els personatges masculins a través de la dramatització, els curtmetratges o la il·lustració.

Durant la Jornada d’avui, a més de la presentació dels treballs de l’alumnat de l’institut a l’alumnat de primària, s’ha promogut la convivència i la reflexió sobre els models de comportaments per a xiques i xics entre alumnat d’edats diferents a partir d’un treball creatiu i lúdic.

Rosa Roig, una de les professores responsables del projecte, ha destacat que «Encara que hi ha molta feina i molta il·lusió darrere de tota la Jornada, la valoració és molt positiva, ja que  l’alumnat s’ha sentit molt motivat durant aquesta experiència i han pogut mostrar als xiquets i les xiquetes dels diferents col·legis un treball que transmet valors igualitaris». 

Raquel Sánchez, regidora d’Igualtat i Educació de l’Ajuntament de Silla, que ha volgut acompanyar el professat i l’alumnat durant aquesta jornada, ha valorat molt positivament l’activitat i ha recordat que «Aquesta primera Jornada d’Igualtat  representa que a Silla hem començat una línia de treball impulsada per l’IES Enric Valor i la Regidoria d’Educació i Igualtat per caminar cap a una societat igualitària entre xiques i xics, per acceptar i respectar la diversitat sexual i familiar».

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167