Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla retirarà les plaques de l'Institut Nacional d'Habitatge amb simbologia de la dictadura
Silla retirarà les plaques de l'Institut Nacional d'Habitatge amb simbologia de la dictadura
28/05/2018
Silla retirarà les plaques de l'Institut Nacional d'Habitatge amb simbologia de la dictadura
Les 122 plaques amb simbologia de la dictadura seran retirades i substituïdes,
placa_vivenda

L’Ajuntament de Silla va aprovar el 4 de maig, per acord de la Junta de Govern Local, la retirada de les plaques de l’Institut Nacional d’Habitatge amb simbologia de la dictadura que encara resten a les façanes de més d’un centenar d’edificis del municipi.

Valentín Mateos, regidor responsable de les àrees d’Urbanisme i Memòria Històrica, ha recordat que la Llei de Memòria Històrica de 2007 obliga la retirada d’aquesta simbologia. Mateos també ha destacat l’oportunitat de començar els treballs de retirada tan prompte com es puga ara que es compta amb recursos econòmics gràcies a la subvenció de la Diputació de València. Segons Mateos, “la Llei de Memòria Històrica és un instrument democràtic per tancar ferides i construir un relat comú de la nostra història i és per això que hem de prendre totes les mesures necessàries per a poder complir-la”.

Les 122 plaques amb simbologia de la dictadura seran retirades i substituïdes, sense cap cost per a les comunitats de propietaris dels edificis, que ja han sigut informades de l’inici del procediment. Silla se suma així a la llista de municipis valencians que ja han retirat estes plaques, com ara Paterna, Xirivella o Quart de Poblet.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167