Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Gran assistència al "Debat Popular sobre la pràctica de tir i arrossegament"
Gran assistència al "Debat Popular sobre la pràctica de tir i arrossegament"
14/05/2018
Gran assistència al "Debat Popular sobre la pràctica de tir i arrossegament"
Més de 50 persones acudeixen a la cita del saló de plens per debatre sobre la pràctica del tir i arrossegament al nostre poble.
Debat Tir i Arrossegament
Debat Tir i Arrossegament
Debat Tir i Arrossegament
Debat Tir i Arrossegament
Debat Tir i Arrossegament
Debat Tir i Arrossegament
Debat Tir i Arrossegament

El passat dimecres, la Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació va organitzar el  Debat Popular sobre la pràctica de tir i arrossegament al nostre poble, previ a l’Enquesta Popular que tindrà lloc el pròxim mes de juny.

El debat, moderat per Jesús Morant, va comptar amb Onofre Cubells i Ramon Oliver, de la Federació Valenciana de Tir i Arrossegament, i amb Raquel Aguilar, de PACMA-València, i Vicent Alba, del col·lectiu "Amics dels Animals" de Silla, els quals van poder desplegar el seu argument tant a favor com en contra d’aquesta pràctica. Després de les intervencions, es va obrir un torn de paraula per al públic en què tot aquell que va voler va poder expressar lliurement la seua opinió.

La petició d’Enquesta Popular sobre les competicions de tir i arrossegament ha estat avalada per les signatures de 109 persones, que s’acullen a l'article 14 del Reglament de Participació que habilita la iniciativa popular a convocar una Enquesta Popular amb un mínim de 100 firmes del veïnat. Aquests veïns i veïnes han expressat el seu desig perquè “el maltractament animal no forme part de la cultura del nostre poble”, com han fet constar en l’assumpte de la instància presentada el passat 1 de març a les oficines del consistori. Al debat celebrat, un dels aspectes controvertits va ser, precisament, si hi havia implicat maltractament animal en el tir i arrossegament, cosa que va ser rebutjada pels representants de la Federació Valenciana de Tir i Arrossegament i sostinguda pels representants animalistes de PACMA i d'Amics dels Animals. El debat és pot visualitzar al següent enllaç: https://goo.gl/16hcN8.

La pròxima Enquesta Popular tindrà lloc del dia 2 al 9 de juny mitjançant la modalitat telemàtica i, a més a més, els dies 5 i 6 de juny es podrà votar presencialment en quatre punts del municipi.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167