Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Començen les obres de reurbanització a l'avinguda d'Alacant
Començen les obres de reurbanització a l'avinguda d'Alacant
08/05/2018
Començen les obres de reurbanització a l'avinguda d'Alacant
Més il·luminació, més zones verdes i el mateix nombre de places d'aparcament seran possibles gràcies a la nova reordenació.
Avinguda Alacant_proposta_Reforma
Avinguda d'Alacant_cotxes
Avinguda d'Alacant_vista_aèria
El projecte, una reivindicació històrica per part del veïnat del tram de l'avinguda d'Alacant, encreuament amb el carrer de Jacinto Benavente, començarà a fer-se realitat a partir del pròxim divendres 10 de maig i  un període d'execució de 3 mesos.

El projecte, que fou dissenyat pels tècnics de l'ajuntament conjuntament amb la ciutadania a través d'una jornada de participació celebrada el passat 9 de novembre, contempla l'ampliació de la vorera d'enfront dels edificis amb la disposició d'arbrat d'alineació. A més a més, l'avinguda disposarà d'un passeig central enjardinat que recollirà a banda i banda, places d'aparcament de vehicles en bateria i es remodelarà la zona de gespa existent que separa el via del servei de la calçada principal de l'avinguda per a canviar la disposició d'aparcament de vehicles, actualment en cordó.


Respecte als sentits de circulació el projecte preveu l'enllaç de la calçada principal d'aquesta via amb la prolongació del carrer de Jacinto Benavente, amb un doble sentit de la circulació. El flux de vehicles del vial de servei, amb entrada i eixida des de l'avinguda dels Reis Catòlics, tindrà un únic sentit de circulació.


La reurbanització de l'avinguda es completarà amb papereres i bancs i es realitzarà la preinstal·lació de l'enllumenat públic del passeig central, per tal d'augmentar la visibilitat i consegüentment la seguretat en aquest espai urbà. També s'ubicaran contenidors de fem orgànic, paper i vidre en illes d'aportació en superfície. La intervenció en aquesta via del municipi servirà també per a modernitzar la xarxa d'aigua potable existent.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167