Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Nou Salt.usu (traductor-corrector)
Nou Salt.usu (traductor-corrector)
04/05/2018
Nou Salt.usu (traductor-corrector)
La Generalitat Valenciana ha actualitzat el Salt per tal de fer-lo més compatible amb les noves tecnologies.
salt
salt

El 3 de maig, la Generalitat Valenciana va presentar el nou Salt.usu que actualitza i millora l’anterior Salt.3 o Salt.4. El Salt.usu és una eina de traducció de valencià a castellà i de castellà a valencià, i de correcció de textos en valencià.

 

Aquest nou Salt.usu es basa en el programari lliure Apertium i es pot utilitzar en qualsevol ordinador accedint a la pàgina web www.salt.gva.es o en qualsevol mòbil o tauleta descarregant-se l’App Salt.usu a través de Google Play o App Store.

 

El nou Salt.usu ha millorat en accessibilitat, és més intuïtiu i més fàcil d’utilitzar. Tradueix fitxers de tipus ODT, ODS, ODP, DOCX, XLSX o PPTX. I, a més, ha millorat considerablement l’eina de correcció ja que, no només ens indica les errades ortogràfiques, sinó també les qüestions gramaticals o tipogràfiques i les recomanacions d’estil. Amb el nou corrector, podem millorar la llengua dia a dia.

 

La regidora de Normalització Lingüística, Raquel Sánchez, comenta que «És una bona notícia saber que el valencià avança i avança juntament amb les noves tecnologies. A més, el Salt.usu és una gran eina que ens ajuda a les administracions públiques a treballar més i millor en valencià evitant qualsevol discriminació lingüística».

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167