Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El Ple de Silla acorda la prohibició del Glifosat a les zones verdes públiques del municipi
El Ple de Silla acorda la prohibició del Glifosat a les zones verdes públiques del municipi
03/05/2018
El Ple de Silla acorda la prohibició del Glifosat a les zones verdes públiques del municipi
Un gran nombre d'estudis asseguren que aquest herbicida té un impacte negatiu sobre els éssers humans i el medi ambient.
herbicide-587589_960_720

Al passat ple, es va acordar aprovar la prohibició de l’ús del Glifosat i dels productes comercials que el contenen en la seua formulació en les zones verdes públiques del municipi, així com en els procediments de contractació que en el futur pose en marxa l’Ajuntament de Silla. Així, per al manteniment de les zones verdes de la competència de l’Ajuntament, s’inclourà la prohibició de l’ús d’aquest herbicida.

Aquest acord, que naix gràcies a l’impuls de diferents regidories de l’Equip de Govern local, arriba després que nombrosos estudis i investigacions demostren la seua perillositat i l’impacte negatiu sobre l’entorn: és persistent, s’acumula en el sòl durant mesos i anys i és susceptible d’arribar a nivells freàtics; a més, afecta al sistema endocrí i pot produir càncer als éssers humans i animals.

Amb aquest acord, es continua treballant en aquesta vessant ecològica, tal com ja s’havia inclòs com a clàusula social, i mediambiental en la renovació de la contractació del manteniment de zones verdes públiques d’acord amb la Regidoria de Parcs i Jardins corresponent. Al llarg d’aquesta legislatura, la inclusió de clàusules socials en la contractació pública de l’Ajuntament ha estat una línia de treball de l’Equip de Govern local impulsada per la Regidoria de Comunitat.

A més, aquest acord també recull realitzar una campanya informativa a la ciutadania de Silla sobre la perillositat potencial de la utilització en general de productes fitosanitaris, i en particular del Glifosat, que impulsarà la Regidoria de Medi Ambient.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167