Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Èxit de participació en la primera sessió de SOMIEM Silla
Èxit de participació en la primera sessió de SOMIEM Silla
19/04/2018
Èxit de participació en la primera sessió de SOMIEM Silla
La ciutadania ompli la Casa de la Dona, per fer diferents propostes de millora per al municipi.
somiem
somiem

Divendres passat va tindre lloc a la Casa de la Dona, la primera sessió del programa SOMIEM Silla amb el qual es pretén fomentar la reflexió critica i aconseguir la participació activa de la societat civil de Silla en el disseny de les polítiques locals.

El programa SOMIEM Silla està impulsat per la Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació on, mitjançant sessions dinàmiques als espais de les associacions del poble, la ciutadania pot participar i influir en les polítiques públiques.

En cada sessió una associació diferent obrirà els seus espais al veïnat per deliberar i recollir informació i propostes al voltant del nostre municipi per tal d'exposar les prioritats del nostre poble. En paraules del regidor de participació, Salva Mestre, “la monitorització constant del criteri ciutadà ha de ser un compromís constant d’un equip de govern compromès amb la participació ciutadana i, amb SOMIEM Silla i la col·laboració del teixit associatiu de Silla, ho podem aconseguir”.


Amb aquestes sessions es pretén construir un coneixement col·lectiu que fonamente les decisions polítiques, decisions que han d'estar basades en les prioritats de la societat civil de Silla i connectades en pro del bé comú.


En aquesta primera sessió es va incidir especialment en la perspectiva de gènere a les propostes. Algunes de les moltes propostes que es van recollir a la darrera sessió varen ser .que la nova nomenclatura dels carrers tinga noms de dona i que es determinen mitjançant criteris de discriminació positiva, també promoure la construcció de més zones verdes, fomentar l'ús dels Horts socials i orientar-los cap a una ecologia feminista fomentant la creació de cooperatives de dones, així com treballar un pla de mobilitat per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes amb mobilitat reduïda.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167