Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > La construcció d'un skate park, la proposta més votada per l'alumnat dels sis centres educatius de Silla al projecte "De l'aula al carrer"
La construcció d'un skate park, la proposta més votada per l'alumnat dels sis centres educatius de Silla al projecte "De l'aula al carrer"
09/03/2018
La construcció d'un skate park, la proposta més votada per l'alumnat dels sis centres educatius de Silla al projecte "De l'aula al carrer"
Segons els resultats del procés participatiu impulsat per les regidories d'Educació i Participació als sis centres educatius del Silla, un 24% de l'alumnat de primària que han participat en el projecte «De l'aula al carrer» han demanat la construcció d'un parc de skate.
De l'aula al carrer
skatepark (1)
Tirolina Parc Catarroja (2)
Atracció giratòria (parc Catarroja) (1)
desemparats
el pati
lluis vives
reis catòlics
sagrada
sant roc
Aquesta iniciativa, en la qual han participat més de 300 alumnes durant cinc setmanes, pretén donar veu a l’alumnat perquè puga influir en la remodelació d’alguns parcs del municipi. Així, l’alumnat del CEIP el Patí i el CEIP Sant Roc va treballar propostes concretes per millorar el Parc de la Bega, mentre que l’estudiantat del CEIP Lluís Vives i del CEIP Sagrada Família es va centrar en el Parc Municipal de l’Alteró. Els centres escolars CEIP Reis Catòlics i CEIP Verge dels Desemparats van fer peticions sobre el Parc d’Educació Vial de l’Alteró.

Un procés per despertar la capacitat crítica de la infància

La regidora d’Educació, Raquel Sánchez, ha volgut destacar que, per primera vegada, s’ha escoltat la veu de la infància del municipi a través d’un programa d’aprenentatge i servei. "Ho hem fet possible junt amb els equips directius, tutors i escolars. Hem ensenyat a xiquets i xiquetes com funciona el sistema democràtic perquè investigaren i decidiren en grups de treball millores i necessitats dels parcs. A més dels resultat de l’skate park, cal insistir en el procés en el qual hem despertat la capacitat crítica i constructiva amb la convicció d’educar la infància com a ciutadania activa del present i del futur”.

Formar a la joventut en democràcia real

Més de huitanta alumnes que han pres part en aquest procés consultiu s’han adreçat a l’equip de govern per demanar que es construïsca una pista de skate. En aquest procés participatiu, els i les joves estudiants han fet altres propostes, com ara una paret per a fer grafitis o la instal·lació d’una tirolina, a més de fer peticions concretes sobre manteniment, accessibilitat i mobiliari urbà als parcs de la localitat. "Aquest projecte d’educació en la participació ciutadana serveix per a formar la joventut en democràcia real i, al mateix temps, és atesa com mereix a l’hora de realitzar polítiques municipals al mateix nivell que la resta de la ciutadania", ha comentat el regidor de Transparència, Comunitat i Participació, Salva Mestre.

L’equip de govern està treballant sobre la demanda més votada per l’alumnat i estudia la construcció d’una nova pista de patinatge i la seua ubicació. Dijous passat, l’alcalde, Vicente Zaragozá, i l’equip tècnic del consistori es van desplaçar a Riola per tal d’informar-se sobre aspectes tècnics, normativa i viabilitat a l’hora d’implantar aquest nou equipament.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167