Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Més de 150 persones es concentren a la Plaça del Poble de Silla en el Dia Internacional de la Dona
Més de 150 persones es concentren a la Plaça del Poble de Silla en el Dia Internacional de la Dona
08/03/2018
Més de 150 persones es concentren a la Plaça del Poble de Silla en el Dia Internacional de la Dona
Diverses dones, algunes d'elles representants de les associacions i col·lectius de dones del municipi, han llegit entre totes un manifest per fer les seues reivindicacions en el dia de "la revolució morada".
Dia Dona 2018 Lectura manifest
Dia Dona 2018 Grup
Quasi 200 persones s’han concentrat a la Plaça del Poble de Silla en el Dia Internacional de la Dona. Les associacions i col·lectius de dones de la localitat, com ara Col·lectiu de Dones de Silla, Dones Progressistes i Dones amb Compromís, han fet públiques les seues reivindicacions en un manifest que han llegit entre una quinzena de dones.

En el document han volgut remarcar que és l’acció multitudinària “l’arma que permet seguir avançant a totes les dones, siga quina siga la seua identitat” i dir “prou a totes les violències masclistes, a les agressions, humiliacions, marginacions i exclusions”. En la lectura pública també han demanat que el pacte d’estat contra les violències masclistes “es dote de recursos per al desenvolupament de polítiques públiques reals i efectives que ajuden a construir una societat lliure de violència contra les dones”.

Hui es respirava una voluntat de canvi real. “Aquesta no es una vaga normal del 8 de març. Hi ha que conscienciar a les dones que hui canviem el món i la història. Les dones ja estan cansades de reivindicar tot el que ens afecta”, ha comentat Elvira Catalán, presidenta de la Casa de la Dona de Silla, que agrupa a unes 50 dones que integren tres col·lectius. Tot i això, ha remarcat que “Silla estava poc representada en la plaça” i ha afegit que “no tot el món és conscient del que viuen les dones”.

El personal municipal podia hui recolzar la vaga convocada a tot l’Estat Espanyol de dues formes distintes: o tota la jornada laboral o sols un període de temps. En aquest últim cas: dues hores d’11:30 a 13:30, en cas de jornades de matí, i de 16:00 a 18:00 hores si el treballador fa horari de vesprada. L’alcalde de Silla, Vicent Zaragozá, per exemple, ha fet vaga des de les 11:30 a les 13:30 hores, com ha indicat al registre d’entrada. Algunes treballadores de l’Ajuntament de Silla com Susanna Morant, tècnica de Joventut del consistori i representant de la CGT al consistori ha volgut remarcar la importància de recolzar la vaga les 24 hores. “És la manera de fer visible el que realment estem reclamant. Dues hores no representen res en una jornada laboral. Hem de pensar també que s’ha demanat que hi haja un atur a casa, en les cures, en educació i en el consum. La d’enguany ha sigut una revolució morada, és històrica”.


La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Silla Raquel Sánchez ha recolzat aquesta idea. “Aquest huit de març és diferent, més significatiu si cap perquè s’ha convocat una vaga internacional. Totes les dones del món han unit les seues veus per a seguir lluitant per uns drets que hem heretat de dones sufragistes; de dones lluitadores que ens han precedit”. Ha volgut concloure però que tot i que el feminisme estava “demonitzat per certs partits polítics que prefereixen mirar cap a un altre costat”, les institucions valencianes han canviat. Ha destacat que les administracions valencianes estan donant “suport ampli a polítiques d’igualtat entre dones i homes”.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167