Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > La Falla Reis Catòlics i Port de Silla entre els 10 primers premis al llibret de falla de la Generalitat
La Falla Reis Catòlics i Port de Silla entre els 10 primers premis al llibret de falla de la Generalitat
07/03/2018
La Falla Reis Catòlics i Port de Silla entre els 10 primers premis al llibret de falla de la Generalitat
Els llibrets de les cinc falles més antigues de Silla aconsegueixen premi de la Generalitat Valenciana per la promoció de l'ús del valencià.
Premis llibrets falles promoció us valencia

Un any més els fallers i les falleres de Silla aposten per treballar en els llibrets de les seues falles. Saben que els monuments es cremen, els dies passen, però la història de les falles sempre romandrà en els llibrets. En els llibrets recullen les imatges de tot un any faller, les salutacions dels presidents i de les falleres majors, les explicacions de la falla gran i de la falla infantil, entrevistes a personatges coneguts, programacions, versos, històries, jocs, estudis fallers, estudis del poble...

I enguany, un any més, els seus esforços s’han vist recompensats obtenint un dels premis més somiats entre el món faller, els premis de la Generalitat Valenciana per la promoció del valencià.

La Falla Reis Catòlics ha aconseguit entrar, per primera vegada, entre els deu primers premis i amb un ben merescut 6é premi amb el seu llibret que, més que un llibret, és un joc amb preguntes sobre les falles i el llibret de la falla. A continuació, amb un 7é premi li segueix la Falla Port amb un llibret que transmet valors i que ha dedicat un gran apartat a la igualtat entre homes i dones i al pacte contra la violència de gèneres. I sense per això tindre menys importància, trobem els premis als llibrets que tanta dedicació i esforços han dedicat els fallers i les falleres de Silla, en primer lloc, per tindre un bon llibret, i en segon lloc, per entrar en els premis de la Generalitat. Entre aquests premis es troba la Falla Parc Sant Roc (29é premi), Falla Poble (32é premi) i Falla Mercat (49é premi).

La regidora de Normalització Lingüística, Raquel Sánchez, no ha pogut amagar la seua alegria. «Estic molt contenta de veure com, any rere any, les falles de Silla s’esforcen per millorar els seus llibrets, tant en el contingut com en la qualitat lingüística. Com bé saben, sempre tindran l’Ajuntament de Silla, a través de l’Agència de Promoció del Valencià, per tal d’ajudar-los en tot allò que necessiten. Enhorabona a totes i a tots!»

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167