Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > La participació ciutadana es consolida a Silla amb la incorporació d'una nova tècnica de participació
La participació ciutadana es consolida a Silla amb la incorporació d'una nova tècnica de participació
28/02/2018
La participació ciutadana es consolida a Silla amb la incorporació d'una nova tècnica de participació
L'objectiu és desenvolupar sòlidament una estratègia participativa global, unificada i coherent al poble per a integrar, de forma sistemàtica, el criteri ciutadà en les polítiques locals.
Logo_Regidoria_Participacio

Des de la seua creació en aquesta legislatura, la Regidoria de Participació treballa amb l’objectiu d’integrar la veu de la ciutadania en les decisions polítiques, amb processos participatius específics per a dissenyar espais i infraestructures (com per exemple, el projecte "De l'aula al carrer" on l'alumnat de primària de Silla ha pogut influir en la remodelació dels parcs de Silla i fer demandes més àmplies com un nou skate park; la reconversió del casal inacabat del parc de l'Alteró en el nou Espai Jove, i la remodelació d'un tram de l'avinguda d'Alacant); amb processos participatius amplis per a prendre decisions col·lectives (les enquestes populars en les quals ja s'han decidit aspectes que impliquen a tot el poble), o amb intervencions lúdiques com el SOMIA Silla de les fires de Sant Sebastià que han ajudat a tindre una perspectiva global de les principals demandes de les veïnes i veïns de Silla.

 

El projecte polític de la nova creació d'una regidoria de participació ciutadana passa per assolir aquestes noves pràctiques i desenvolupar, encara més, aspectes per a globalitzar l'atenció a la participació ciutadana i la seua promoció des de les polítiques públiques que realitze l'Ajuntament de Silla. Per aquest motiu, s'ha consolidat el Departament de Participació Ciutadana amb la incorporació a la plantilla de l'Ajuntament d'una tècnica especialitzada en participació ciutadana. Açò permetrà desplegar projectes més ambiciosos i profunds en matèria de participació política de la ciutadania com puga ser-ho, principalment, el projecte SOMIEM Silla amb la col·laboració de les associacions i col·lectius de tot el poble.

 

Per al regidor de Transparència, Comunitat i Participació, Salvador Mestre, «ja hem fet moltíssim, partint del fet que no hi havia absolutament res abans, però queda encara assolir una estructura participativa al poble. Hem d'anar a més i aquesta incorporació suposa un pas fonamental per aconseguir assolir els objectius marcats quan vam entrar a governar, ja que amb una persona tècnica especialitzada en participació ciutadana podrà portar-se endavant una estratègia participativa unificada en el desenvolupament de les polítiques de totes les regidories i de l'Ajuntament”.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167