Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Presentació a Silla de la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l'Administració local
Presentació a Silla de la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l'Administració local
22/02/2018
Presentació a Silla de la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l'Administració local
aquesta guia, forma part de la campanya «Valencià per la igualtat»
cartell presentació llenguatge

L’1 de març, a les 11.30 hores, al Teatre de la Plaça, es presentarà la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració local que s’ha elaborat des de l’Agència de Promoció del Valencià de Silla i s’ha editat conjuntament amb la Diputació de València i més de 20 ajuntaments de la xarxa Aviva: Elx, Santa Pola, Teulada, Xàtiva, Xixona, Mutxamel, l’Alcúdia, Algemesí, Silla, Alfafar, Almussafes, Aldaia, Gandia, Carlet, Moncada, la Pobla de Vallbona, l’Eliana, Montserrat, Museros, Massamagrell, Paiporta, Borriana, Moncofa, Onda i Vila-real.

 

En aquesta guia, que forma part de la campanya «Valencià per la igualtat», s’ofereixen diverses recomanacions per tal d’usar un llenguatge inclusiu adient a la societat en què vivim, que demana una igualtat entre dones i homes i que les dones hi siguen presents.

 

Si bé és cert que hem d’evitar, sempre que siga possible, el masculí com a genèric i incorporar la presència de les dones quan redactem textos o documents, també és cert que no ens podem allunyar d’un llenguatge clar, senzill, correcte i adequat a cada situació comunicativa.

 

En aquesta guia s’ofereixen diferents propostes o solucions possibles que caldrà estudiar i utilitzar, tot depenent de cada cas i tenint sempre present que el resultat final ha de ser un llenguatge natural i no artificial.

 

Segons la regidora de Normalització Lingüística i Igualtat, Raquel Sánchez, «L’objectiu fonamental d’aquesta guia és oferir un suport a les persones que treballen en l’Administració local per a utilitzar un llenguatge inclusiu. No pretén ser una guia teòrica, exhaustiva, sinó més prompte vol ser una guia pràctica i de consulta puntual. Amb la guia volem oferir un suport en el treball diari amb l’objectiu de millorar la manera de comunicar-nos amb la ciutadania i atendre-la en condicions d’igualtat, siguen dones o homes.»

 

A cada assistent se li lliurarà una guia.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167