Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > La JQCV publica el calendari de la matriculació per al 2018
La JQCV publica el calendari de la matriculació per al 2018
22/02/2018
La JQCV publica el calendari de la matriculació per al 2018
La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià ja ha publicat el calendari de matriculació dels nous models de les proves adaptades al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües.
Marca JQCV

Com ja sabeu, la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià ha adaptat, per primera vegada, les proves de valencià als estàndards europeus i al MECRL per a aquest 2018. També, acaba de presentar el calendari i les novetats corresponents a les proves de certificació: el procés de matriculació serà, per primera vegada, totalment telemàtic; a més, el pagament de les taxes es podrà dur a terme mitjançant una targeta de crèdit o de dèbit per a agilitzar els tràmits i fer-ho més accessible.

 

Altra novetat és que el calendari de matriculació està dividit en dos períodes diferents:

 

- La matriculació dels nivells A2 (oral), B1 (elemental) i C1 (mitjà) serà des del 21 de març fins al 4 d’abril

- La matriculació dels nivells B2 i C2 (superior) serà des de l’1 fins al 15 de setembre

 

Per acabar, totes les persones aspirants a les proves de la JQCV s’examinaran de les quatre habilitats lingüístiques (comprensió oral, expressió escrita i expressió i interacció orals) el mateix dia, d’aquesta manera desapareixerà el caràcter excloent de la prova. Amb el nou model de proves de certificació, es permet d’unificar el model de proves de certificació d’idiomes d’organismes públics valencians: la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, l’Escola Oficial d’Idiomes i la Comissió Interuniversitària d’Estandarització d’Acreditacions de Coneixements de Valencià.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167