Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Els Joves Actius entrevisten els majors
Els Joves Actius entrevisten els majors
08/02/2018
Els Joves Actius entrevisten els majors
Obrim la bretxa digital entre generacions

L'Àrea de Joventut dinamitza des de de fa 4 anys #JovesActius-Connecta Jove un projecte intergeneracional en el qual joves d’entre 15 i 19 anys donen classes d’informàtica bàsica, seguretat a Internet i competències digitals a persones majors.

Aquesta setmana els Joves Actius han tingut la possibilitat de conéixer 3 persones adultes. La sessió consistia a realitzar una entrevista amb temes relatius a la formació, motivació, expectatives, vida i coneixement de les TIC’s per tal de reflexionar sobre l’aprenentatge de les persones adultes al voltant de les xarxes socials, navegació d’Internet, ús del ratolí, pantalla, etc.

La recomanació més important la qual es va repetir va ser:

“Si voleu ensenyar els més majors caldrà que tingueu paciència, parleu tranquil·lament, mireu a la cara i confieu”. Paraules sàvies del nostre grup de majors.

Què fem i què volem en el projecte Joves Actius-Connecta Jove?

Educar els joves en la participació i construcció responsable de la seua comunitat.
Formar els joves, persones adultes i persones majors en alfabetització i competències digitals actuals i l’ús responsible de les TIC.
Millorar la empleabilitat dels Joves participants.
Donar respostes formatives de la ciutadania en Internet i ús del teléfon móvil.

El projecte CONNECTAJOVE està coordinat per la Fundació Esplai, Red Conecta i financiada per Microsoft i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i preten incrementar les possibilitats d’empleabilitat ja que acrediten les competències digitals dels joves.

Més informació del projecte al nostre bloc 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167