Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > La moneda social "El Gallet" s'ampliarà a escala comarcal
La moneda social "El Gallet" s'ampliarà a escala comarcal
23/01/2018
La moneda social "El Gallet" s'ampliarà a escala comarcal
Han mostrat interés, fins ara, els ajuntaments de Torrent, Beniparrell, Alcàsser, Sollana, Catarroja, Almussafes, Albal, Massanassa, Alfafar, Picassent, Sedaví, Benetússer i Algemesí.
EL gallet
el gallet
La Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació ha organitzat una reunió de treball amb alcaldes/es i regidories de diferents municipis de la rodalia per vore de subscriure un conveni que permeta ampliar l'abast de la Xarxa d'Intercanvi Comunitari amb moneda social "El Gallet" i mancomunar els costos de creació, gestió i manteniment d'aquesta Xarxa d'Intercanvi i de la seua
plataforma web.

La Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació, ha organitzat hui una reunió de treball a la que han assistit representants dels ajuntaments de Torrent, Beniparrell, Almussafes, Albal, Massanassa i Picassent. L'objectiu és mancomunar els costos i la gestió de la Xarxa d'Intercanvi Comunitari "El gallet" donant-li a la moneda social una dimensió comarcal.

En paraules del regidor Salva Mestre, "comarcalitzar «El Gallet» és important perquè amb una territorialització més àmplia les monedes socials s'arrelen molt millor i els beneficis de cohesió comunitària i de economia solidària i sostenible per ajudar a les persones se reforçaran al màxim".

El projecte està ja a punt per ser llançat a nivell local però es postposarà per a incloure el màxim de municipis i millorar positivament l'impacte social i comunitari de la Xarxa d'Intercanvi.

A la reunió informativa, Vanesa Campos, en representació de la Càtedra d'Economia del Bé Comú de la Facultat d'Econòmiques de València, i Miguel Yasuyuki, de l'Institut de la Moneda Social, han estat presents per a mostrar el seu suport apadrinant el projecte.

A més a més, han intervingut José Villalba, tècnic de Medi Ambient l'Ajuntament de Silla, que ha explicat el Reglament de funcionament de la Xarxa d'Intercanvi Comunitari; Cristina Bonora i Juan Ferrer, que han parlat sobre la imatge dissenyada per a la promoció pública i sobre el pla de comunicació; Fernando Zabaleta, creador i responsable tècnic de la web, que ha fet una demostració del funcionament i operativitat de la plataforma online.

El veïnat podrà participar d'aquesta nova xarxa mitjançant una plataforma web molt intuïtiva i senzilla d'utilitzar. Una vegada registrada, la persona usuària disposarà del seu crèdit en gallets per a operar en la plataforma publicant ofertes i /o demandes. Aquesta web permetrà fer intercanvis multilaterals entre tots els membres de la xarxa.

Segons el regidor de Comunitat, "la Xarxa d'Intercanvi el Gallet permetrà que el veïnat done satisfacció mútua a les seues necessitats, reforçant la cohesió social i millorant també la vida de les persones que més ho necessiten."
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167