Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla edita un calendari amb el lema «Valencià per la igualtat»
Silla edita un calendari amb el lema «Valencià per la igualtat»
02/01/2018
Silla edita un calendari amb el lema «Valencià per la igualtat»
La Regidoria de Normalització Lingüística i Igualtat de l'Ajuntament de Silla, a través de l'Agència de Promoció del Valencià, edita un calendari amb el lema «Valencià per la igualtat».
80be4ac0-8f7f-48d4-b42a-39bbce758895
6f26b239a1d173c6993429fe1746ce8f_XL
llenguatge-sexista-eliana2

L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar i sensibilitzar la ciutadania, durant tot l’any, que la llengua és important i que, amb ella, ens comuniquem i mostrem la nostra forma de pensar i de ser, i també transmetem com és la nostra societat.

Cada mes del calendari mostra una imatge i una idea relacionada amb la nostra llengua i la igualtat, com ara «La societat canvia: canviem el nostre llenguatge.», «Juguem amb el llenguatge per visibilitzar les dones.», «Els usos sexistes desvaloren un dels dos sexes, la dona.», «Si s’empobreix la llengua, s’empobreix el pensament.», «El llenguatge és la forma d’expressió del pensament, de la cultura i de la societat en la qual ens hem format.» o «Si parlem amb algú en una llengua que comprén, el seu missatge li arriba al cap. Si li parles en la seua llengua, el missatge li arriba al cor. Parlem en valencià».


Segons la regidora de Normalització Lingüística i Igualtat, Raquel Sánchez, «aquest calendari aproparà a totes les cases del nostre poble no només el valencià, sinó que també l’ús igualitari d’aquest. No totes les persones som conscients que sovint fem un ús sexista del llenguatge quan parlem o escrivim i, amb aquest calendari, volem contribuir a fer una societat més igualitària des del llenguatge».


Aquest calendari forma part de la campanya «Valencià per la igualtat», coordinada per l’Agència de Promoció del Valencià de Silla, que es va presentar la Setmana de la Dona i es van repartir fullets i cartells de 10 recomanacions per usar un llenguatge igualitari i un portallapis amb llenguatge inclusiu.


A hores d’ara, es repartiran més de 8.000 calendaris. Podem dir que l’èxit d’aquesta campanya es deu als 40 ajuntaments que s’han afegit a la iniciativa de la Regidoria de Normalització Lingüística i Igualtat de l’Ajuntament de Silla, que aposten per un valencià per la igualtat, però també a Mar Navarro, dissenyadora del logotip i la campanya; la impremta Fortuny, dissenyadora del calendari, i la impremta Vapa, tres empreses de Silla.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167