Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Conclou amb èxit amb una gran festa el projecte «De l'aula al Carrer» que promou el dret dels xiquets i xiquetes a ser escoltats
 Conclou amb èxit amb una gran festa el projecte «De l'aula al Carrer» que promou el dret dels xiquets i xiquetes a ser escoltats
14/12/2017
Conclou amb èxit amb una gran festa el projecte «De l'aula al Carrer» que promou el dret dels xiquets i xiquetes a ser escoltats
Durant sis setmanes s'han realitzat dinàmiques de grup amb xiquets i xiquetes de 6é de Primària als sis col·legis de Silla.
DSC02247
DSC02250
DSC02262
DSC02278
DSC02289
DSC02297
DSC02311
DSC02317
DSC02248
DSC02273
DSC02294
DSC02312
DSC02257
DSC02303
DSC02284
DSC02319
L'Ajuntament de Silla, amb l'impuls conjunt de les Regidories d'Educació i de Participació, ha embarcat als sis col·legis de Primària del municipi en el Programa d'Aprenentatge Servei en el qual els xiquets i xiquetes de 6é influiran en el disseny del poble que volen. Una escola de democràcia en la qual els escolars practiquen i exercixen el seu dret a la participació infantil en la vida municipal.


En col·laboració amb tots els col·legis de Primària del municipi, s'ha posat en marxa un Programa d'Aprenentatge i Servei per donar-li un significat ple a la participació dels xiquets i xiquetes en la vida democràtica del poble. El projecte «De l'aula al carrer» és una escola de democràcia on els escolars seran tinguts plenament en compte per a influir en el model de poble que volen al mateix temps que aprenen com funciona un Ajuntament.


En el projecte han participat un total de 9 grups de 6é de Primària dels sis col·legis de Silla, les escoles públiques El Pati, Lluís Vives, Reis Catòlics, Sant Roc i Mare de Déu dels Desemparats, així com el concertat Sagrada Família. L'objectiu ha sigut fer de l'aula un espai de trobada on els xiquets i les xiquetes desenvolupen la seua consciència com a ciutadans i ciutadanes, mitjançant un procés autònom de reflexió conjunta al voltant d'un aspecte concret de la vida quotidiana del seu poble que culmine en aquelles propostes de millora que consideren necessàries perquè tots els habitants gaudisquen millor dels espais públics en qüestió.


La primera sessió del projecte al col·legi Parc Sant Roc va ser inaugurada per la regidora d'Educació Raquel Sánchez i el regidor de Participació Salvador Mestre, qui varen expressar a l'alumnat la importància de les seues aportacions i la obligació de l'Ajuntament d'escoltar-los i atendre'ls com a la resta de la població. 


La sisena i ultima sessió ha consistit en la culminació del projecte, on les classes de 6é de tots els col·legis participants del projecte han expossat, a la sala de plens municipal, el treball realitzat al llarg de les cinc setmanes que ha durat aquest programa.


Durant la sessió de plenari, els alumnes han presentat per equips les seues propostes, i, més tard, tots els grups i moderadors les han votat. Independentment de les votacions, totes les propostes de cada parc i col·legi es presentaran a l’equip de govern de l’Ajuntament.


Com a públic, han assistit a algunes d'estes sessions plenàries, entre altres, l’alcalde de Silla Vicent Zaragozá, el qual fins i tot participà en el torn de preguntes, la regidora d’Educació, Raquel Sánchez Grande, i la regidora de Benestar Social Trini Martinez. A més a més, els familiars d’alguns dels alumnes també van assistir com a espectadors.


Avuí, ha tingut lloc a la Nau Jove, la festa de cloenda, que ha comptat amb la presencia de la regidora d’Educació, Raquel, el regidor de participació, Salva Mestre, la directora general de Transparència de la Generalitat Valenciana, Aitana Mas, i l’alcalde de Silla Vicente Zaragozá. S'han entregat a tots els xiquets i xiquetes participants un diploma que els acredita com a participants d’aquesta innovadora iniciativa.


Despres de l’acte protocolari, els xiquets i xiquetes han gaudit d’una gran festa amb unflables, ping-pong, futbolí humà i moltes més sorpreses a càrrec dels animadors de La Nau Jove.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167