Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Programa Jove Oportunitat -JOOP-
Programa Jove Oportunitat -JOOP-
04/12/2017
Programa Jove Oportunitat -JOOP-
Tallers per a joves de 16 a 21 anys
JOOP

El passat dilluns 4 de desembre, Ràquel Sànchez com a Regidoria d'Infància, Adolescència, Joventut i Educació i l'equip de Joventut de l'Ajuntament de Silla varen assitir a la presentació del Programa "JOVE OPORTUNITAT" JOOP 2 , ja que l'Ajuntament de Silla ha estat seleccionat per l' Institut Valencià de la Joventut -IVAJ- per a portar endavant la segona edició d'aquest projecte financiat pel Fons social europeu de la Unió Europea.

Aquest programa està destinat a joves d'entre 16 i 21 anys que han abandonat (o estan en risc d'abandonar) el sistema educatiu prematurament, amb problemes de fracàs escolar, absentisme , desmotivació i desorientació.

La implementació del projecte serà a partir del mes de gener de 2018 i comptarà amb un coach el qual acompanyarà un grup de 15 joves al llarg de 6 mesos.
Per tal de formar part del projecte caldrà que el jove estiga inscrit al Programa de Garantia Juvenil i assistisca a la Nau Jove abans del 21 de desembre, ja que en caldrà realitzar una entrevista personal.


Què és el Programa JOOP?

Des d'un enfocament integral, cada jove participant reflexionarà sobre el seu projecte de vida i, a continuació, definirà un projecte professional, que es concretarà en un itinerari personalitzat que seguirà a partir de l'endemà del seu pas pel taller. Un camí que els portarà a aconseguir els seus objectius vitals i professionals.

La filosofia que inspira esta actuació va nàixer a França ("Escoles de la Segona Oportunitat") i, pels bons resultats obtinguts, el Fons Social Europeu-Iniciativa d'Ocupació Juvenil (FSE-IEJ) ara dóna suport a la seua implantació a Espanya.

Més informació del programa JOOP clicant aquest enllaç


Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167