Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > La Biblioteca Pública, un nou edifici cultural a disposició de la ciutadania.
La Biblioteca Pública, un nou edifici cultural a disposició de la ciutadania.
29/11/2017
La Biblioteca Pública, un nou edifici cultural a disposició de la ciutadania.
Més llibres, més espai, més serveis.
7c20e711-00c7-47a6-adb7-917b24acb24d
efbf24a9-08a2-4eee-8b30-4fe20b7a8440
af7220fe-d08f-481e-8595-9c512c66d28e
b77d1601-2720-44ca-a41f-a089c6eee661

      Ahir dimecres dia 29 de novembre vam fer realitat un dels grans projectes que l’equip de govern de l’ajuntament de Silla tenia a la seua cartera. S’han unificat les dues biblioteques en una més gran, més moderna, amb les noves tecnologies en marxa, amb wifi gratuït per als usuaris i una zona específica per a 30 estudiants amb totes les comoditats tant d’il·luminació natural com de facilitat de càrrega tant de les tabletes, ordinadors o mòbils per a consulta.


    L’edifici va ser inaugurat per la Directora General de Cultura i Patrimoni que va parlar, fonamentalment del seu enllaç amb el poble de Silla i de no oblidar “què amb les noves tecnologies sempre hem de tenir present que no podem oblidar-nos del bibliotecari peça fonamental per a guiar-nos en la recerca d’informació”.

     L’alcalde de Silla va fer un record històric a la bibliotecària Xelo Carbonell i va finalitzar el seu parlament comentant “ que els reis s’han anticipat als veïns i veïnes de Silla regalant-nos un nou edifici on tots i totes tenim cabuda d’una forma o d’altra, ja que la nova biblioteca està preparada amb les darreres tecnologies, premsa, departament infantil, sala de lectura i d’estudis... Un repte aconseguit després de la demanda social durant tots aquests darrers anys”.

      La corporació al complet va estar present a la inauguració des dels regidors del PSOE, Ivan Cuenca, Trinidad Martínez, Josefina Zaragoza i Felipe García; els regidors de Compromís per Silla Raquel Sanchez i Josep Melero; El regidor de Silla en Democràcia Salva Mestre i el regidor d’EU Valentín Mateos ha elogiat la humilitat amb la que l’Ajuntament ha aconseguit fer una nova biblioteca que millorarà els seus serveis per a fomentar la lectura i l’estudi i ha criticat que amb el pretext de la crisis s’havia abandonat completament la cultura al municipi i posa com a exemple que 2016 ha segut la primera volta en 5 anys s’han comprat llibres nous per a la biblioteca.

       També van assistir els regidors de l’oposició com Serafin Simeón del PP, Juan Fuster de Ciudadanos i Antonio Navarro dels Verds així com l’alcaldessa de Picassent Conxa García, el Diputat de Cultura Xavier Rius o la VicePresidenta de les Corts Valencianes i alcaldessa de Quart de Poblet Carmen Matínez.

   
     La ciutadania va participar activament amb la presència de les comissions falleres del Port i del Poble, l’associació Amics de la Poesia, Associació Vela Llatina, el Porrots de Silla, l’EMT de Silla i molts veïns i veïnes que no deixaren, a pesar del mal oratge, de vindre a la inauguració.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167