Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Berenar intercultural al CFPA i presentació del Receptari del Món
Berenar intercultural al CFPA i presentació del Receptari del Món
27/10/2017
Berenar intercultural al CFPA i presentació del Receptari del Món
Ahir al CFPA va tindre lloc el tradicional berenar intercultural i es va presentar el Receptari del Món que recull plats típics de països de tot arreu.
6ff8746a-fb1b-4834-8932-239c5b4eb47b

Ahir dijous 26 d'octubre, a les 17.30 h, al Centre de Formació de Persones Adultes de Silla es va celebrar la Festa de Benvinguda amb un Berenar Intercultural on es va poder degustar des de paella valenciana i coques de cacau, fins als plats elaborats per persones de les diferents nacionalitats que conviuen al nostre poble com l'Equador, Irlanda, Xina, Brasil, Alemanya, Filipines, Senegal, Mauritània, Marroc, Sàhara, Índia, que ens van oferir aperitius i dolços típics. Més d'una vintena de plats de 13 països diferents que serviran als alumnes del Centre Formació de Persones Adultes per aprendre temes que res tenen a veure amb la gastronomia.


Amb aquesta iniciativa, el CFPA segueix amb la línia d'innovació i millora del centre, plantejant la formació des d'una perspectiva molt més educativa on a través de la gastronomia, els participants poden conèixer les principals característiques de cadascun dels països participants, i, per descomptat, alguns temes transversals tan importants com la tolerància, els drets humans i el respecte per la diversitat.


Al berenar també es va presentar el "Receptari del Món" un llibre per part dels mateixos alumnes, el qual inclou, a més de les diferents receptes, una sèrie de curiositats sobre com els alumnes van conèixer aquest plat i que ha estat editat per l'Ajuntament de Silla, a través de la Regidoria d'Educació, i que s'ha repartit entre els alumnes del centre.


El Berenar Intercultural va comptar amb l'assistència de més de 150 persones, ja que van ser molts els veïns i les veïnes que es van acostar i van gaudir dels plats típics de les diferents nacionalitats.


L'acte va concloure amb unes paraules de Ximo Alfonso, mestre del Centre de Formació de Persones Adultes, Susanna Morant, tècnic del departament de Joventut i de la regidora d'Educació, Raquel Sánchez.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167