Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > "De l'aula al carrer": arranca el projecte de participació infantil
"De l'aula al carrer": arranca el projecte de participació infantil
17/10/2017
"De l'aula al carrer": arranca el projecte de participació infantil
Aquest projecte naix amb la intenció de promoure la implicació i el reconeixement social dels xiquets i xiquetes de la població, mitjançant la seua intervenció en 3 espais públics del poble al mateix temps que aprenen sobre el funcionament democràtic de la política municipal.
043b2cba-79e8-4e72-9e09-8c423e6dba26
34383425-b33b-4fa2-a69b-9a1076e69bf5


Hui ha començat Col·legi Sagrada Família, el projecte "De l'aula al carrer", un projecte educatiu i de ciutadania activa impulsat conjuntament per la regidoria d'Educació, Igualtat, Infància, Adolescència i Joventut, i la regidoria de Participació Ciutadana, Transparència, Comunitat i Modernització de l'Administració de l'Ajuntament de Silla.


Aquest projecte està destinat a l'alumnat de  de Primària dels 6 centres educatius del municipi i en ell participaran un total de 9 grups. L'objectiu és fer de l'aula un espai de trobada on els xiquets i les xiquetes desenvolupen la seua consciència com a ciutadans i ciutadanes de Silla mitjançant un procés autònom de reflexió conjunta al voltant d'un aspecte concret de la vida quotidiana del nostre poble que culmine en aquelles propostes de millora que consideren necessàries perquè tots els habitants gaudisquen millor dels espais públics en qüestió.


En aquesta primera sessió, a la qual han assistit, la regidora d'Educació, Raquel Sánchez, i el regidor de Participació, Salva Mestre, els escolars han conegut el programa del projecte i han realitzat una dinàmica de grup on s'ha escenificat una assemblea deliberativa.


Raquel Sánchez ha assenyalat que «Amb el programa "De l'aula al carrer", escoltem la veu dels xiquets i de les xiquetes i creem la situació educativa necessària perquè la infància prenga decisions en els temes que l'afecten, en aquest cas els parcs municipals. Volem que aprenguen i practiquen el dret a la participació infantil, reconegut en la Convenció dels Drets de la Infància. De segur que aquesta experiència innovadora de ciutadania activa enriquirà les aules de 6é de primària amb el treball cooperatiu, amb les habilitats comunicatives de diàleg i el debat i reforçarà valors com la responsabilitat que comporta decidir així com crear una major consciència cívica i activa a les xiquetes i xiquets per valorar la nostra ciutat i els espais públics». A més, ha volgut agrair als sis centres educatius, equips directius i tutories de 6é de primària tota la col·laboració en posar en marxa aquest nou projecte.


Per la seua banda, Salvador Mestre, ha volgut destacar que «amb aquest projecte educatiu infantil per a la participació ciutadana, les xiquetes i els xiquets experimentaran, des de xicotets, que formar part d'un poble no és simplement coexistir, sinó que és, sobretot, conviure, i que la participació activa de totes les persones en la presa de decisions conjuntes és important per a conviure amb plenitud, amb una cultura democràtica profunda i des del reconeixement de tots i totes, majors i joves, com a integrants de la comunitat».
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167