Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla rep 18.220,80 € per a la promoció del valencià
Silla rep 18.220,80 € per a la promoció del valencià
19/09/2017
Silla rep 18.220,80 € per a la promoció del valencià
La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha concedit a l'Ajuntament de Silla 18.220,80 € mitjançant les ajudes econòmiques per al foment del valencià.
aviva_Silla_15x15_300

L’Ajuntament de Silla, a través del Servei de Normalització Lingüística, ha rebut la 7a quantitat més elevada de tot el País Valencià per a realitzar programes i activitats de promoció de l’ús oficial i social del valencià durant el 2017.

 

El Servei de Normalització Lingüística destinarà aquesta subvenció, d’una banda, a cursos de valencià per a la població adulta i l’Escola Taller de Silla; es realitzaran campanyes i accions d’acollida lingüística per als nouvinguts, on se’ls integrarà en la llengua i la cultura de Silla, i comprarà material per preparar els nous exàmens de la JQCV, el qual es destinarà a la biblioteca perquè qualsevol persona puga consultar-lo.

 

Per altra banda, es duran a terme activitats i campanyes de sensibilització i promoció de l’ús del valencià com ara els cartells de «Rebaixes» i «Descomptes», les cartes als Reis Mags, els calendaris que es reparteixen a la Fira de Sant Sebastià amb els lema «Parlem, llegim, escrivim, estimem, sentim, gaudim... en valencià» o  la campanya «Valencià per la igualtat» que inclou 10 recomanacions perquè l’Administració use un llenguatge igualitari però sempre tenint present que aquest ha de ser senzill, clar i entenedor.

 

A més, la subvenció també es destinarà a activitats culturals com fomentar la lectura, la música, el teatre i la cultura popular en valencià, i es modernitzarà la retolació d’edificis municipals.

 

La regidora de Normalització Lingüística, Raquel Sánchez, ha destacat la importància d’aquesta subvenció perquè ens permetrà «oferir més cursos de valencià, sensibilitzar en l’ús d’un llenguatge no sexista, retolar els edificis municipals, promoure la lectura i cultura en valencià, acollir els nouvinguts en la nostra llengua i cultura i ampliar la partida de l’Agència de Promoció del Valencià per dur a terme la normalització de l’ús oficial i social del valencià».

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167