Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla participa en la Trobada de Tècnics Lingüístics
Silla participa en la Trobada de Tècnics Lingüístics
18/09/2017
Silla participa en la Trobada de Tècnics Lingüístics
La taula redona fou organitzada pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València
taula valencià
taula valencià

L’Ajuntament de Silla, a través del Servei de Normalització Lingüística, va participar el 15 de setembre en la taula redona «El valencià al peu de carrer. Els serveis lingüístics municipals» organitzada pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València dins dels seus actes destinats a commemorar el 40 aniversari.

 

La tècnica del Servei, Empar Minguet, va destacar, davant d’una gran quantitat de tècnics de tot el País Valencià (Vinaròs, Vila-real, Santa Pola, Elx, Ontinyent...), que a Silla el valencià està al peu del carrer gràcies a la ciutadania, per estimar la llengua i usar-la en la seua vida pública i privada; a les falles, que any rere any volen millorar en els seus llibrets de falla; a les associacions, que difonen les seues activitats en valencià, o a AESI que col·labora en el repartiment de les campanyes «Rebaixes», «Descomptes» i «Valencià per la igualtat» i en la difusió de les subvencions als comerços per la promoció del valencià; als col·legis i instituts que, a poc a poc, van ampliant les línies d’ensenyament en valencià; al personal de l’Ajuntament, per treballar dia a dia en valencià, i als diferents equips de govern que han aprovat i mantenen un reglament de normalització lingüística, un requisit lingüístic, un nomenclàtor de carrers en valencià... i, com no, un servei lingüístic que assessora tant a la ciutadania com a l’Ajuntament.

 

Segons la regidora de Normalització Lingüística, Raquel Sánchez, «A Silla volem fer efectiu el dret de tota la ciutadania a conéixer i usar el valencià, donar efectivitat al seu ús normal i oficial. A hores d’ara, estem treballant en un catàleg de documents administratius per tal que l’Ajuntament empre un llenguatge modern, senzill, clar, entenedor per a la gent del carrer i que evite el llenguatge sexista».

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167