Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Comença el curs a Silla per a 2340 escolars
Comença el curs a Silla per a 2340 escolars
11/09/2017
Comença el curs a Silla per a 2340 escolars
Raquel Sánchez: "La Conselleria i la Regidoria d'Educació apostem per l'educació pública amb més docents, menys alumnes per aula, invertint en les infraestructures i una aula CiL"
sant roc 1

El curs 2017-2018 ha començat hui, 11 de setembre, amb normalitat per als 2.340 alumnes matriculats en Infantil, Primària, ESO i Batxiller.  A destacar la mitjana de la ràtio - alumnes per aula- que es troba per baix de la màxima exigida. En Infantil i Primària, la mitjana es situa en 20 alumnes/aula i 22 escolars/aula, respectivament, (25 escolars fixa la norma per a Infantil i Primària) mentre que en l’ESO es manté en 28 alumnes/aula (la norma marca 30 com a màxim) i 27 alumnes en Batxiller (la màxima és 36 alumnes/aula). Este dates estan extretes de l’Informe de la Comissió Municipal d’Escolarització de 9 de setembre de 2017 que detallen el cens d’alumnes de tots els centres educatius del municipi, tant públics com concertat. 


Així al CEIP Reis Catòlics, CEIP El Patí, CEIP Verge dels Desemparats, CEIP Sant Roc, CEIP Lluís Vives, CC Sagrada Família, IES Enric Valor i IES Sanchis Guarner han obert portes per a un total de 2340 alumnes. Per nivells, en Educació Infantil han tornat a les aules 534 menudes i menuts, mentre que a Educació Primària ha sigut 1.145 escolars i en l’ ESO han començat el curs 661 alumnes. Els alumnes que s’han matriculat a Batxillerat han sigut 273.


Per a la Regidora d’Educació Raquel Sánchez “les ratios o número d’alumnes per aula son molt bones en termes generals perquè tan sols 3 aules de Primària, d’un total de 81 classes de tots els nivells educatius,  arrosseguen encara la decisió d’augmentar el número d’alumnes per aula fins 30 escolars, 36 en l’ESO i 42 en Batxiller, arran de les mesures contra el dèficit o retallades econòmiques del Partit Popular aplicades entre 2012-2015”

 

Atenció a la diversitat: Aula CiL al CEIP El Patí


Com aposta d’atenció a la diversitat dels escolars, este curs 2017-2018 s’obri l’aula CiL al CEIP El Patí. Es tracta d’una unitat específica experimental de Comunicació i Llenguatge (CiL) per a xiquets i xiquetes amb TGD i TEL que, en funció de la modalitat diagnosticada A o B, comparteixen la jornada escolar entre l’aula CiL i la seua aula ordinària. L’aula està dotada de tres professionals per la Conselleria d’Educació: Mestra d’Audició i Llenguatge, Mestra de Pedagogia Terapeútica i Educador.


Inversió i manteniment de les infraestructures educatives


Durant el curs passat i l’estiu, l’Ajuntament de Silla ha destinat 72.214,28 euros.  La tasca de gestió, tant de detecció de necessitats com coordinació de mitjans, ha estat realitzada per la Regidora d’Educació, Raquel Sánchez, en col·laboració amb l’enginyera municipal i l’aparelladora de l’Oficina Tècnica. Les actuacions s’han centrat en la millora dels accessos, adequació de despatxos de direcció i de pedagogia terapèutica, finestres, pintura i cablejat d’internet. S’han reparat  les goteres i filtracions en les aules dels centres educatius.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167