Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El govern local visita les escoles per comprovar que tot està a punt per començar el curs 2017-2018
El govern local visita les escoles per comprovar que tot està a punt per començar el curs 2017-2018
05/09/2017
El govern local visita les escoles per comprovar que tot està a punt per començar el curs 2017-2018
La inversió total de les obres en els centres educatius és de 72.214, 28 euros
visita obres col·legi
visita obres col·legi
visita obres col·legi
visita obres col·legi
visita obres col·legi
visita obres col·legi

Les actuacions s’han centrat en la millora dels accessos, adequació de despatxos de direcció i de pedagogia terapèutica, finestres, pintura, cablejat d’internet  i reparació de goteres i filtracions als centres educatius.

La inversió total de les obres en els centres educatius és de 72.214, 28 euros.

L’Ajuntament de Silla ha invertit molts esforços en millorar les infraestructures educatives dels centres educatius (CEIP Lluis Vives, CEIP Reis Catòlics, CEIP Verge dels Desemparats i CEIP El Patí)  amb partides econòmiques municipals i amb recursos humans propis i externs. Estes actuacions sumades a les realitzades a primers d’anys per reparar els goteres i filtracions en les aules del municipi sumen uns inversió municipal de 72.214,28 euros.  La tasca de gestió, tant de detecció de necessitats com coordinació de mitjans, ha estat realitzada per la Regidora d’Educació, Raquel Sánchez, i la regidoria d’obres,Valentín Mateos i ha requerit la coordinació de totes les brigades municipals de l’Oficina Tècnica (llanterneria, pintura, obra i electricitat) i Departament d’Informàtica, a les treballadores i treballadors dels programes d’emergència social i l’alumnat, mestres dels tallers ocupacionals d’electricitat i jardineria i empreses externes.  

Els centres educatius han rebut la major inversió econòmica municipal registrada en les darrera dècada a l’Oficina Tècnica municipal. Podeu veure la memòria detallada.

Pel que fa al CEIP Lluis Vives per una part, s’han millorat les condicions dels exteriors del centre amb un nou accés al recinte escolar i la creació de nous espais per a gaudir del pati amb bancs i retirada d’elements vegetatius. Per una altra part, s’han modernitzat les condicions de les aules amb la implantació d’una xarxa telemàtica per a que els alumnes facen ús de noves tecnologies a més d’actuar sobre el despatx de direcció.  Finalment s’ha substituït  la cuina del menjador, el mobiliari de fusta per altre d’acer innoxidable tipus industrial. Una intervenció que ha estat sufragada per l’Ajuntament, a excepció dels materials informàtics i la pintura que han estat adquirits per l’escola contra el pressupost de conselleria. El cost de la intervenció és de 18.700 euros, a més de les hores de tot el personal laboral contractat per l’Ajuntament.

Pel que fa al CEIP Reis Catòlics la inversió s’ha centrat en evitar que ploga dins l’escola. Per això, s’ha reposat de manera integral tot el lucernari de l’edifici principal. La intervenció finançada per l’Ajuntament de Silla i ascendeix a 3.700€.

Al CEIP El Patí les obres s’han centrat en la reforma dels despatx d’Orientació i en la creació d’una nova aula de Pedagogia Terapeútica, tot açò derivat de la creació de l’Aula de Comunicació i Llenguatge per a escolars amb autisme, TEL i asperger. També s’han pintat els accessos al menjador i s’han substituït les lames de vidre de les finestres existents per altres de tipus de fulla corredera, amb la finalitat d’evitar perills. El cost total està tocant els 3.000 euros.

Al CEIP Verge dels Desemparats la intervenció s’ha centrat en adherir el paviment del primer pis que per dilatacions de l’ edifici es trobaven soltes.   

“Hem treballat durant l’estiu perquè tot estiga a punt per a la tornada al cole dels escolars el proper dia 11”, ha destacat la regidora d’Educació Raquel Sánchez que ha dit que “en molt poc hem fet molt però necessitem recursos de la Conselleria d’Educació per poder seguir actuant i millorant els centres educatius del municipi.

En la mateixa línia el regidor d’Obres Valentín Mateos ha reivindicat dotació econòmica de la Generalitat Valenciana per a les escoles del municipi i ha destacat el treball de tota l’Oficina Tècnica municipal.

L’alcalde de Silla Vicent Zaragozá ha afirmat que “segur que anem a rebre tots els suports per a les nostres escoles perquè tot allò que invertim en educació i en els nostres xiquets i xiquetes ens dignifica com a govern i com càrrecs públics”.

S’adjunta relació valorada de les actuacions mes significatives realitzades de l’actual equip de govern.


 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167