Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Festa Major 6 d'Agost Santissim Crist de Silla
Festa Major 6 d'Agost Santissim Crist de Silla
07/08/2017
Festa Major 6 d'Agost Santissim Crist de Silla
El dissabte 5 d'agost va tindre lloc la festivitat de la Mare de Déu dels Àngels, el dia 6, vam celebrar el dia gran del municipi
costalers
costalers
costalers
costalers
Crist_2017
Crist_2017
Crist_2017
Crist_2017
Crist_2017
DSC00582
DSC00593
Crist_2017
Crist_2017

El dissabte 5 d’agost va tindre lloc la festivitat de la Mare de Déu dels Àngels. A la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels es va celebrar la missa solemne en honor de la patrona de Silla, un acte religiós al qual va assistir l’alcalde Vicente Zaragozá acompanyat per la regidora de Festes Josefina Zaragozá, la regidora de Benestar Social Trini MArtinez, el regidor d’esport Felipe García, el regidor de C’s Juan Fuster, els regidors del Pp Carolina Manzano, Amada Garrido, Visi Carrión, Marcos Zaragozá i Serafín Simeón i les cambreres del Crist Gloria Iciar Sáez de Arregui Alvarez i Sara Pons Moreno, i que sempre se celebra el dia abans de la festivitat del Santíssim Crist de Silla.

I va arribar, el dia 6, el dia gran del municipi. Durant tot el dia poguérem veure com s’interpretava l’antiga i mil·lenària Dansa dels Porrots pels carrers del poble a càrrec de l’Escola Municipal dels Porrots. 

A les 10.30 h, va començar la cercavila a càrrec de l'Agrupació Musical la Lírica que, junt amb les autoritats encapçalades per l’alcalde Vicente Zaragozá, van anar a arreplegar les cambreres del Crist, Gloria Iciar Sáez de Arregui Alvarez i Sara Pons Moreno,  per acompanyar-les a l'església de la Mare de Déu dels Àngels. Una vegada arribaren a la plaça, va començar a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels la solemníssima missa en honor del Santíssim Crist. De gom a gom va estar l’església on la gent va poder venerar el seu Crist i escoltar les peces interpretades per la Coral Polifònica i el Grup Orquestral de l’Agrupació Musical la Lírica.

Després de l’acte religiós, i amb molta calor, la gent va anar acudint als voltants del  parc de l'Estació per veure l’espectacular mascletada a càrrec de la Pirotècnia Caballer. L’ambient, aquest últim dia de festes, va ser molt festiu i els veïns i les veïnes van dinar per celebrar el dia gran de Silla en companyia de familiars i amics i descansar un poquet de vesprada per poder gaudir de la processó del Santíssim Crist.

La gent va començar a concentrar-se a la Plaça del Poble a les set i mitja de la vesprada. Als carrers de la volta de la processó van començar les danses Els Gegants, la Dansa dels Arquets, els Nans, la Dansa dels Porrots, el Ball de les Cintes, el Ball dels Cavallets, el Ball de la Magrana, la Dansa de la Moma interpretades per la Dansa dels Porrots Municipal de Silla, Colla de dolçainers i tabaleters el Garbí de Silla, Grup de Danses Sila , Falla Poble de Silla i A. C. Falla Reis Catòlics de Silla.

A continuació es va realizar la enramada de la murta realitzada per part de la Penya Caixaes.

A les deu de la nit va a tindre lloc la Solemne Processó del Santíssim Crist, encapçalada pels personatges bíblics i presidida per les cambreres, Gloria Iciar Sáez de Arregui Álvarez i Sara Pons Moreno, el clergat local i les autoritats municipals, acompanyats per la Banda de l’Agrupació Musical la Lírica de Silla. Tancà la processó el Santíssim Crist, portat pels Costalers. En arribar el Crist a la porta de la parròquia, s’interpretà el motet de Rigobert Cortina, Glòria a Déu en les altures, més conegut per La Carxofa de Silla, cantada per una veu del Cor Jove de La Lírica, Cèlia Mas Soler, i acompanyada de l’Orquestra Simfònica, la Coral Polifònica i el Cor Jove de l’Agrupació Musical la Lírica, dirigits pel mestre Roberto Forés Asensi.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167