Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla comptarà amb una aula CiL en el CEIP El Patí el proper curs.
Silla comptarà amb una aula CiL en el CEIP El Patí el proper curs.
17/07/2017
Silla comptarà amb una aula CiL en el CEIP El Patí el proper curs.
La Conselleria d'Educació després d'estudiar la disponibilitat d'espais per tal d'estudiar la viabilitat de la creació de l'aula CiL a Silla ha determinat la seua implantació al CEIP El Patí.
DSC_0088
teayudamos
aulaCil
Silla comptarà amb una aula CiL en el CEIP El Patí a partir de proper curs 2017-2018. Aquesta decisió ve presa després d'una necessitat detectada en el municipi des de fa més d'un any per la regidoria d'Educació una línia de treball i de diàleg amb la direcció territorial d'Educació de la província de València.


En maig de 2016 es va realitzar la primera reunió amb la Cap d'Àrea del Servei d'Aules CiL, Vicenta Domenech, el Cap d'Àrea d'Educació Inno Domingo, la Psicòloga municipal Neus Carbonell i la Regidora d'Educació Raquel Sánchez.


A partir d'aquell momento, Conselleria d'Educació i l'Ajuntament es van coordinar per a diagnosticar tots els escolars d'un a vuit anys amb Possible Trastorn d'Espectre Autista. En la detecció han participat de manera desinteressada, l'equip de pediatria de l'àrea del centre de Salut de Silla, els serveis psicopedagògics SPE de Torrent i tota l'àrea d'Educació.


Posteriorment, just coincidint amb el dia internacional de l'autisme, el 5 de juny de 2017, les famílies amb fills i filles amb Trastorn d'Espectre autista posades en contacte per la regidoria d'Educació començaren una línia de treball de conscienciació i difusió d'informació sobre el TEA i la necessitat de la implantació d'una aula CiL a Silla que va ser recolzada amb més de 2500 signatures, a l'hora que es van constituir com associació.


Les aules de comunicació i llenguatge, són unitats específiques d'educació especial, situades en centres ordinaris i destinades a donar una resposta educativa adequada a les necessitats específiques de l'alumnat amb Trastorn Mixt del Llenguatge Receptiu-Expressiu o amb Trastorns Generalitzats del Desenvolupament.


L'aula especialitzada és un suport necessari per a certs alumnes el funcionament dels quals en el context escolar ordinari exigeix un tipus d'atenció més diferenciada, una atenció molt individualitzada i una supervisió i ajuda freqüent en les tasques que realitzen.


La Regidora d'Educació Raquel Sánchez ha destacat que "Ara que l'Aula CiL és una realitat en el municipi, de Silla al CEIP EL Patí, s'ha d'agrair a la Conselleria d'Educació i als professors implicats en què els xiquets i xiquetes amb trastorn d'espectre autista de la comarca puguen rebre una educació adaptada a les necessitats des de la inclusió" a més afix "tots els esforços ens han portat a l'objectiu de millorar l'educació al nostre poble i això és el més digne que farem en el càrrec públic o en la docència"
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167