Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Iberdrola Distribució Eléctrica col·laborarà amb l'Ajuntament de Silla en l'estudi dels centres de transformació elèctrica del municipi
Iberdrola Distribució Eléctrica col·laborarà amb l'Ajuntament de Silla en l'estudi dels centres de transformació elèctrica del municipi
29/06/2017
Iberdrola Distribució Eléctrica col·laborarà amb l'Ajuntament de Silla en l'estudi dels centres de transformació elèctrica del municipi
L'empresa realitzarà mesuraments a través de l'Institut Tecnològic de l'Energia de València i el Consistori ho farà a través de la Universitat de València.
Reunió_apptivats

L'empresa distribuïdora s'ha compromés a realitzar un estudi sobre els camps electromagnètics dels seus centres de transformació d'energia elèctrica a Silla. Valentín Mateos, regidor d'Infraestructures del municipi, es va reunir amb representants de l'empresa amb l'objectiu de respondre al requeriment del consistori, que sol·licitava la realització d'aquest estudi per a comprovar que es troba garantida la salut dels habitants de Silla.


En la reunió, en la qual també va participar el personal tècnic de l'Ajuntament, es va acordar que la companyia elèctrica realitzara els mesuraments en els centres de transformació a través de l'Institut Tecnològic de l'Energia de València. L'Ajuntament de Silla, per la seua banda, ha encarregat a la Universitat de València un estudi sobre els camps electromagnètics presents en l'interior dels habitatges contigus.


L'objectiu d'aquest estudi, pioner a Espanya, és garantir que es compleixen els nivells de contaminació elèctrica que marca la legislació vigent i poder així informar els veïns que viuen prop d'algun dels centres de transformació elèctrica.


Ambdós estudis mesuraran els vint-i-nou centres de transformació ubicats en els baixos residencials del municipi, junt amb altres dues de les zones d'equipament urbanes per a realitzar comparacions. Es preveu que l'estudi s'inicie durant el mes de juliol per a poder obtenir resultats al final del període d'estiu.
Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167