Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament rescata el projecte del Port, paralitzat des del 2011
L'Ajuntament rescata el projecte del Port, paralitzat des del 2011
29/06/2017
L'Ajuntament rescata el projecte del Port, paralitzat des del 2011
La CHX reserva una partida de 3'5 milions dels 10 milions que es van pressupostar per reconvertir el Port de Silla
Reunió_CHX
port-silla-pont

L'ajuntament de Silla ha aconseguit rescatar un ambiciós projecte de remodelació del port aprovat pel ministeri de medi ambient en 2008 per 10.873.000 euros i que estava paralitzat des del 2011. Si bé, aquest projecte que s'executaria a partir del 2021 haurà de respectar els nous requisits marcats per la CHX i a l'actual pressupost de 3.31300 euros.


El passat dimarts l'alcalde de Silla Vicente Zaragozá i el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Silla es va reunir amb la Presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer Mari Angeles Ureña per tal de descobrir on s'havia quedat aquest projecte i sobretot on estaven els 10'5 milions pressupostats.


Ara l'equip de govern s'ha ficat a treballar per tal de no deixar perdre la partida i intentar recuperar part del projecte ajustant-se als nous requisits. Està previst que a principis del 2018 es sotmeta a les mesures d'exposició publica, inclosa la del Port de Silla, que si és aprovada se li assignarà pressupost.


A partir d'eixe moment es realitzaran una sèrie de reunions amb els tècnics de la CHX per a reorientar l'ambiciós projecte del 2008, que incloïa la renovació del Port de l'Albufera afectant 200000 metres quadrats.


L'alcalde de Silla, ha volgut també agrair a l'Associació d'Empresaris de Silla, la seua preocupació per la recuperació del projecte durant aquestos anys, i a més ha anunciat que en breu i al costat del regidor de promoció econòmica de l'Ajuntament de Silla Josep Melero, es reuniran amb l'entitat per crear una comissió de seguiment del projecte que garantisca un desenvolupament sostenible.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167