Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > El regidor de Participació es reuneix amb el grup promotor de la primera petició ciutadana d'Enquesta Popular
El regidor de Participació es reuneix amb el grup promotor de la primera petició ciutadana d'Enquesta Popular
28/06/2017
El regidor de Participació es reuneix amb el grup promotor de la primera petició ciutadana d'Enquesta Popular
El grup promotor va recollir prop d'un centenar de signatures reivindicant el dret a l'ús dels edificis municipals per part de particulars.
reunió_grup

Acollint-se al Reglament de Participació Ciutadana de Silla que entrà en vigor en 2016, un grup de veïns i veïnes de Silla va presentar, pel registre d’entrada de l’Ajuntament, una petició d’Enquesta Popular en què es demanava que una persona, de manera particular, poguera llogar instal·lacions municipals per a realitzar esdeveniments privats, festes o celebracions.

 

En el moment de recollir les firmes, les instal·lacions municipals podien ser llogades per associacions del municipi, però no per particulars. Les persones que han fet la petició pensen que molta gent del municipi es podrà beneficiar d’aquesta opció, ja que tindrien la possibilitat de realitzar esdeveniments particulars utilitzant locals municipals. Per aquest motiu, van presentar les 100 firmes necessàries perquè la proposta puga ser sotmesa a consulta popular mitjançant Enquesta Popular. Per al regidor Salva Mestre «el reglament de participació instaura noves vies de participació i és una bona notícia que les demandes populars comencen a mobilitzar-se fent-ne ús, perquè no hi ha res millor que el criteri ciutadà per anar marcant l'agenda política de l'Ajuntament».

 

El regidor de Participació, Salva Mestre, ha contactat amb els veïns promotors de les firmes per agrair-los la iniciativa; felicitar-los per la proposta; donar-los a conéixer el nou Reglament de Convivència Ciutadana, aprovat al febrer de 2017, un més abans de registrar-se la petició d'Enquesta Popular, en què ja es recull aquesta possibilitat, i intercanviar impressions. Així mateix, a la reunió, on també va estar present la viceinterventora de l’Ajuntament de Silla, M. Cruz Martí, el grup promotor va poder intercanviar opinions i fer alguna aportació al reglament.

 

La Regidoria de Participació recorda al veïnat la disposició de l’equip de govern local a estar en constant conversa amb la ciutadania i escoltar les sol·licituds, els suggeriments i les demandes populars per tal que les decisions es prenguen d’acord amb el criteri ciutadà per millorar serveis i per decidir inversions. L’Ajuntament de Silla posa a disposició del veïnat un imprés per recollir signatures que donen suport a una proposta, suggeriment o demanda. Es pot descarregar ací.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167