Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > SILLA PRESENTA EL SEU PLA COLONIAL FELÍ
SILLA PRESENTA EL SEU PLA COLONIAL FELÍ
19/06/2017
SILLA PRESENTA EL SEU PLA COLONIAL FELÍ
La passada setmana es van reunir l'alcalde de Silla i les persones que cuiden colònies felines al municipi per tal de presentar-los el Pla, i arreplegar les acreditacions com a persones colaboradores.
Arxius Associats
Pla_Felí
CARNÉ Pla_felí
CARNÉ Pla_felí

L’objectiu del Pla colonial felí de Silla és compatibilitzar el benestar dels animals, amb la convivència ciutadana i la prevenció de salut pública.


Aquest pla es fonamenta en el reconeixement i l’agraïment de la important tasca altruista que desenvolupen les persones que cuiden les colònies felines. Persones que dediquen el seu esforç, el seu temps i de vegades, fins i tot, els seus recursos econòmics a favor del benestar dels animals.

Els fonaments del pla són l’alimentació a base de pinso sec, el control de natalitat mitjançant un pla d’esterilització que ja està en marxa, el seguiment de les condicions sanitàries dels animals per tal de protegir la salut pública, l’evolució de les colònies, la prevenció de l’abandonament i la promoció de l’adopció i, per descomptat, potenciar l’educació i la conscienciació de la ciutadania en el respecte dels drets i l’amor als animals.

El Pla d’esterilització de gates abandonades al municipi s’està desenvolupant gràcies a la col·laboració desinteressada de la Clínica Veterinaria Silla que ha assumit les despeses de l’esterilització de 25 gates durant el 2017.

Les persones que voluntàriament col·laboren amb el pla rebran una formació impartida per especialistes i un carnet identificador.

Es crea una comissió de seguiment del pla, integrada per representants de l’Ajuntament de Silla i les persones col·laboradores, que es reunirà periòdicament per tal seguir l’evolució de les colònies felines al municipi.

El Pla colonial felí de Silla s’emmarca dins del Projecte «Silla amiga dels animals» que té com a objectius: Silla lliure de maltractament animal, Silla lliure d’abandonament animal i Silla neta (sense caques), i que inclou una sèrie d’activitats desenvolupades durant el 2016 i altres previstes per al 2017 que són possibles gràcies al patrocini i la implicació de les entitats Clínica Veterinaria Silla, Hospital Veterinario Valencia Sur, Stiching Let’s Adopt International, Sociedad Protectora de Animales y Plantas de Silla (SPAPS) i Ajuntament de Silla.

 

Junta de Govern Local, va aprovar el Pla colonial felí de Silla, en la sessió ordinaria del 9 de juny de 2017.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167