Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Escolars de 4t i 5é del CEIP Reis Catòlics, aprenen vela i piragüisme al port de Silla
Escolars de 4t i 5é del CEIP Reis Catòlics, aprenen vela i piragüisme al port de Silla
24/05/2017
Escolars de 4t i 5é del CEIP Reis Catòlics, aprenen vela i piragüisme al port de Silla
Aquesta iniciativa naix amb la intenció d'animar als més joves a descobrir l'activitat física i esportiva en contacte directe amb l'albufera.
vela_alumnes
vela_alumnes
vela_alumnes
vela_alumnes
vela_alumnes
vela_alumnes
vela_alumnes
vela_alumnes
vela_alumnes
vela_alumnes

Ahir pel matí i hui, han tingut lloc al port de Silla les jornades pràctiques dels esports autòctons de la vela llatina i el piragüisme i coneixement de l'albufera organitzades per l'ajuntament de Silla i dirigides a l'alumnat de 4t i 5é del CEIP Reis Catòlics.

Durant quasi tres hores, els xiquets i xiquetes han après de la mà de monitors especialitzats del Club piragüisme Silla i l'associació de Vela llatina tot talló que envolta aquestos esports, a més de poder realitzar una prova pràctica.


Aquest programa te com a objectiu gaudir i aprendre en la naturalesa, respectar el medi ambient i compartir noves experiències amb companys; transmetre l'estima a l'albufera a través d'uns mitjans de transport tradicionals, com són la vela llatina i la piragua; adquirir els coneixements bàsics sobre el port de Silla, l'albufera i el seu el patrimoni ecològic i potenciar l'educació ambiental i el coneixement etnogràfic i ecològic del nostre entorn.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Silla, ha volgut acompanyar l'alumnat durant aquestes dues jornades, i on ha destacat que "Governar és obrir les veles per l'educació, per la infància, per les tradicions i la cultura. El futur de la navegació tradicional-bé d'interès cultural- és responsabilitat dels pobles del llac, l'hem de projectar cap al futur a través de la infància. Per això des de Silla ja naveguem amb els nostres xiquets i xiquetes."


Per altra banda, Fran Perea, director del CEIP Reis Catòlics, també ha valorat molt positivament les jornades, "Aquest és un aprenentatge que mai s'haguera aprés a l'aula. Contacte en la natura, coneixement d'un llenguatge, emocions, sensacions, compartides amb companys i companyes que de segur els xiquets sempre recordaran."


A més el director del centre ha aprofitat l'ocasió per a anunciar que al centre realitzaran una unitat Didàctica sobre la Vela Llatina amb el suport de Josep Chaquès i l'Associació de Vela Llatina de Silla per compartir amb totes les escoles del llac de l'Albufera i amb altres docents que vullguen conèixer la Navegació Tradicional, la Vela Llatina, declarada recentment Bé d'Interès Cultural.

 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167