Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament llança Sill@trau, un programa per atraure activitat empresarial a Silla
L'Ajuntament llança Sill@trau, un programa per atraure activitat empresarial a Silla
22/05/2017
L'Ajuntament llança Sill@trau, un programa per atraure activitat empresarial a Silla
Sill@trau és un projecte de promoció econòmica que té la missió de convertir Silla en una ciutat atractiva per a empreses, generadora d'ocupació i de dinamisme econòmic que fomente la cohesió social, la protecció del medi ambient i la projecció global.
Coavre 2
Ortus Fitness4
DSC_2338
DSC_2342
Ortus Fitness1

Estudis realitzats mostren que Silla ha sigut una de les poblacions de la comarca que més ha patit les conseqüències de la crisi quant a desaparició de teixit empresarial i industrial i la destrucció de treball. En aquesta situació, el programa Sill@Trau naix per a reactivar l’activitat econòmica i fer de Silla una ciutat atractiva per a l’activitat empresarial, generant un clima empresarial afavoridor capaç d’atraure i retenir activitat econòmica, així com identificar possibles projectes d’inversió i localització d’empreses que poden generar llocs de treball i creixement en el municipi.

Aquest programa inclou diverses actuacions que consistiran en visites i reunions de l’alcalde, Vicente Zaragozá; el regidor de Promoció Econòmica, Josep Lluís Melero, i tècnics municipals amb empreses del municipi per a identificar les necessitats empresarials i els projectes de cooperació empresarial. Açò permetrà crear una xarxa de contactes entre les empreses locals, els productes i els serveis municipals per a generar sinèrgies entre elles, així com una base de dades i directoris d’empreses de Silla.

L’alcalde i el regidor ja han visitat diverses empreses ubicades a Silla i han creat un canal de comunicació directe i permanent amb les empreses del municipi per a conèixer les seues necessitats i identificar el potencial de creixement de creació de nous llocs de treball. En paraules de Vicente Zaragozá, “des de l’Ajuntament volem integrar les empreses industrials de Silla en el teixit socioeconòmic de Silla, connectar les empreses amb la societat i incentivar la relació i col·laboració entre diferents sectors i afavorir la creació de treball i empreses a Silla. Per això, hem de difondre els punts forts i potenciar les oportunitats que Silla pot oferir al sector empresarial i industrial”.

Entre els reptes que l’Ajuntament vol aconseguir es troba la plena ocupació del sòl i naus disponibles, que és actualment d’un 70% aproximadament, així com la implantació de 98 noves empreses i la generació de fins a 750 nous llocs de treball que ajuden a abaixar la taxa d’atur local. També es vol incrementar la satisfacció de les empreses de Silla i duplicar la taxa d’emprenedoria local que es troba actualment en un 7%, molt inferior a la mitjana de la comarca. 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167