Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > "On van els meus impostos", la innovació en transparència econòmica
"On van els meus impostos", la innovació en transparència econòmica
18/05/2017
"On van els meus impostos", la innovació en transparència econòmica
Este 26 de maig s'activa la Web de transparència econòmica "Com i en què gasta l'Ajuntament de Silla?" que obre les dades pressupostàries a la ciutadania, en col·laboració amb la Fundació CIVIO.
Transparencia
dondevan2

La presentació de la nova plataforma virtual de transparència tindrà lloc el divendres 26 de maig a la Sala de Plens a les 12.00 hores i comptarà amb la presència de l'Alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, el Regidor de Transparència Salvador Mestre, i una persona responsable de CIVIO.

Aquesta iniciativa permetrà al veïnat de Silla consultar de forma visual, atractiva i senzilla les principals dades pressupostàries municipals i conèixer amb un gran nivell de detall d'on procedeixen els ingressos, quines són les polítiques de despesa i a què es destina cada euro de l'Ajuntament. "Com i en què gasta l'Ajuntament de Silla?" mostra la realitat dels ingressos i despeses tant en la fase de planificació pressupostària com en la d'execució, amb dades actualitzades i comparables, mostrant històrics de dades i amb gràfiques visuals per facilitar la comprensió.

A aquesta nova plataforma, que consta de quatre mòduls (Visió general, Polítiques de Despesa, Pagaments i Inversions i El que tu aportes) estarà oberta a la consulta pública en Internet i podrà, per tant, accedir qualsevol persona que vulgui conèixer a què es dediquen els recursos públics de l'Ajuntament de Silla. El projecte neix amb una clara missió pedagògica perquè l'objectiu final, a més d'aplicar la transparència a la gestió pública, és fer que les dades siguin clares i comprensibles.

D'aquesta manera, Silla se situa a l'avantguarda de les entitats locals en transparència pressupostària. Altres localitats com Móstoles, Torrelodones, Rubí i Castelló ja compten amb aquesta innovadora plataforma dirigida a fer els governs més oberts i accessibles a la ciutadania.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167