Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > UN ANY DE LLETRES
UN ANY DE LLETRES
09/05/2017
UN ANY DE LLETRES
Breu memòria del taller de Creació Literària impartit al CFPA de Silla per Iván Canet Moreno, professor del taller.
taller de creació literaria
taller de creacio literaria

Començàrem parlant de Marcel Proust i la seua magdalena, després li va arribar el torn a Antón Chéjov. Des que iniciàrem aquest taller d'Escriptura Creativa el passat octubre (conegut ara com a taller de Creació Literària), molts han sigut els autors i autores que han protagonitzat d'una forma o d’una altra les diferents lliçons que hem anat impartint durant aquests mesos: des de l'enigmàtica Zadie Smith fins al mestre de les constel·lacions literàries, el portuguès Fernando Pessoa.


També han sigut objecte d'estudi poetes com la premi Nobel Gabriela Mistral, o dramaturgs, com ara la francesa Yasmina Reza, ja que el curs no s'ha centrat exclusivament en la narrativa, sinó que ha explorat tots els aspectes de la creació, fins i tot aquells que tenen a veure amb la interartisticitat, i que ens han portat a analitzar performances de Marina Abramovic i a descobrir la relació entre la música i la literatura, enguany, precisament, que l'Acadèmia Sueca ha decidit premiar Bob Dylan. Aquest ha sigut un any de descobriments, de debat, d'idees i de pràctiques dirigides a estimular el pensament crític i la contemplació –posat que sense cap d'aquestes dues facultats, l'escriptura, per molt creativa que siga, queda buida i freturosa de sentit–, un any dedicat a descobrir què és literatura, i com es practica.


Un any, a més, que ens ha permès adquirir alguns coneixements i destreses per a millorar els nostres textos, i que ens ha recompensat el dia 28 d’abril amb tres premis Sambori a tres dels nostres companys: Juli Ferrer, Mari Carmen Antich i Paco Magalló, per les seues tres creacions narratives. Ara, continuarem descobrint autors, explorant tècniques, qüestionant-nos models, llegint i rellegint. Queda molt per fer, i molt per escriure. I en el taller de Creació Literària seguirem amb un llapis en les mans.

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167