Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Families d'escolars amb autisme recullen més de 1500 signatures per l'aula CiL
Families d'escolars amb autisme recullen més de 1500 signatures per l'aula CiL
05/05/2017
Families d'escolars amb autisme recullen més de 1500 signatures per l'aula CiL
Mares de l'associació TEAjudem s'han reunit al mercat de dijous per acabar de recollir signatures per a la creació d'una aula CIL (Aula de comunicació i llenguatge) a un dels centres escolars del nostre poble.
TEAyudamos
TEAyudamos
TEAyudamos

Les aules de comunicació i llenguatge, són unitats específiques d'educació especial, situades en centres ordinaris i destinades a donar una resposta educativa adequada a les necessitats específiques de l'alumnat amb Trastorn Mixt del Llenguatge Receptiu-Expressiu o amb Trastorns Generalitzats del Desenvolupament.

L'aula especialitzada és un suport necessari per a certs alumnes el funcionament dels quals en el context escolar ordinari exigeix un tipus d'atenció més diferenciada, una atenció molt individualitzada i una supervisió i ajuda freqüent en les tasques que realitzen.

En aquestos moments, la Conselleria d'Educació ha demanat els plànols dels CEIP El Patí i del CEIP Reis Catòlics per estudiar la disponibilitat d'espais per tal d'estudiar la viabilitat de la creació de l'aula CIL a un d'ells, tal i com ho ha fet a altres municipis.

La Regidoria d'Educació i Igualtat de l'Ajuntament de Silla a través dels Serveis Psicopedagògic Municipal i de Conselleria d'Educació porta tot un curs avaluant els  huit escolars TEA del municipi entre dos i set anys. "La inclusió educativa de l'alumnat amb TEA requereix d'una unitat CiL que garantisca la millor atenció educativa dels professionals especialitzats com logopedes, pedagog terapeútic i educador i en això estem treballant de manera coordinada per la infància del nostre poble, sense cap exclusió. Totes i tots tenim dret a l'educació pública i de qualitat", ha destacat Raquel Sánchez que agraeix el suport de la comunitat educativa i dels diferents departaments de Conselleria i Ajuntament que estan treballant de manera activa pels drets de la infància.

Aquesta iniciativa fins al moment compta amb més de 1500 signatures de ciutadans i ciutadanes que han volgut donar suport a aquesta causa i que seran registrades la pròxima setmana en la Direcció Territorial d'Educació perquè siga valorada per la Comissió decisiva de les Aules CiL. 

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167