Notícies
Portada > Actualitat > Notícies > Silla connecta diferents generacions
Silla connecta diferents generacions
27/04/2017
Silla connecta diferents generacions
Un grup de joves alfabetitzen digitalment persones majors mitjançant tres projectes realitzats a l'espai Connecta Molí
Còpia de IMG_20170420_105738
IMG_7474
IMG_7482
IMG_7489
IMG_20170419_171912
IMG_20170419_174023

Durant les pasqües s’han realitzat tres projectes, finançats per Microsoft, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, relacionats amb les noves tecnologies que han connectat diverses generacions: Connecta Jove, Connecta Tablet i Mayores Conecta2. Aquestos cursos de la Fundación Esplai han tingut lloc al centre Connecta Molí, el nou espai tecnològic de la Xarxa Connecta inaugurat fa un mes a Silla que té com a objectiu l’eliminació de la bretxa digital.

Connecta Jove és un projecte d’inclusió social d’alfabetització de persones adultes feta per joves que han impartit classes d’iniciació a la informàtica a persones majors. Mitjançant classes pràctiques amb l’ordinador, el grup de joves han iniciat les persones  majors en com obrir carpetes, guardar arxius i familiaritzar-se amb les tecnologies.   

El projecte de Mayores Conecta2,  finançat per Fundación Vodafone, permet que les persones majors agafen confiança amb l’ús bàsic del mòbil, per exemple, aprenent com fer un grup de Whatsapp o com adjuntar una ubicació.

Per als més majors, dins de la residència assistida de la tercera edat, s’ha realitzat el projecte Connecta Tablet. En les classes s’ha produït una connexió entre joves i majors utilitzant com a punt d’unió les noves tecnologies amb eines com Youtube o Google Earth per ajuntar aquestes dues generacions.

En paraules de la regidora d’Educació, Joventut i Igualtat, Raquel Sánchez, “aquesta experiència intergeneracional està tenint una doble funció: empoderar els joves de Silla fomentant la seua educació en valors i en aprenentatge avançat de les TIC, així com empoderar els majors oferint-los les competències bàsiques per saber utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació amb l’objectiu de trencar la bretxa digital”.

“En preparar el curs he aprés coses que no sabia, encara que el millor és la relació amb els majors”, assenyala Mariana, una de les joves voluntàries. Margarita, alumna del curs, assegura que “ningú m’havia explicat mai, amb tanta paciència, com utilitzar el mòbil”.  

Ministerio de Industria, Energía y Turismo Plan Avanza 2 Cofinanciado por el Ministerio de Industria, Energía y Turismo.
Referencia : TSI-050100-2009-0167